Украинските власти наредиха евакуация на всички общински служби в град

...
Украинските власти наредиха евакуация на всички общински служби в град
Коментари Харесай

Украинските власти наредиха евакуация на всички общински служби в град Авдеевка

Украинските управляващи подредиха евакуация на всички общински служби в град Авдеевка, Донецка област, който още веднъж беше подложен на интензивни съветски офанзиви. Междувременно Москва упрекна Киев в опит за офанзива с дрон в съветската област Тула, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9998
" За страдание, Авдеевка от ден на ден се трансформира в място от постапокалиптичен филм ", съобщи ръководителят на локалната военна администрация Виталий Барабаш, който разгласи решението за евакуация.

През вчерашния ден две високи здания са били подложени на съветски обстрел. Авдеевка се намира близо до град Донецк, който е под съветски надзор, и на към 90 километра от обсадения Бахмут. Преди войната градът е имал към 32 000 поданици, само че след съветската инвазия популацията му е намаляло повече от 10 пъти.

Междувременно Русия упрекна Украйна в опит за офанзива с дрон в съветската област Тула. При детонацията в Киреевск, който е на към 300 км от границата с Украйна, са потърпевши трима души и са нанесени вреди на жилищни здания. По-рано Киев прикани за незабавна среща на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации поради оповестеното от съветския президент Владимир Путин разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

НАТО дефинира съветската нуклеарна реторика като " рискова и безотговорна ". Говорителят Оана Лунджеску съобщи, че Алиансът демонстрира зоркост във връзка с обстановката с Беларус.

Литва съобщи, че ще изиска нови наказания против Москва и Минск, до момента в който европейският първи посланик Жозеп Борел прикани Беларус да не приема нуклеарни оръжия на своята територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР