Украинските въоръжени сили са унищожили база на руските войски в

...
Украинските въоръжени сили са унищожили база на руските войски в
Коментари Харесай

Украйна унищожи руска база в Нова Каховка, поне 12 са руснаци са загинали

Украинските въоръжени сили са унищожили база на съветските войски в Нова Каховка, Херсонска област, заяви в сряда пресслужбата на украинската войска и граничната работа. В интернет се появи видеозапис, показващ следствията от ракетния удар. На фрагментите се виждат разрушени здания и техника, както и съветски военни и догатките са, че някой от тях е снимал, съобщи Би Би Си.

" Ето какво е останало от нашата барака, а там, в далечината, е всичко, което остана от свързочниците ", споделя създателят на видеото, насочвайки камерата към останките на постройка.

" По предварителна информация, това е видеопотвърждение на " тютюнопушене на неустановено място ", намиращо се в Нова Каховка, декларират украинските въоръжени сили, напомняйки иронично предходни пояснения на съветските управляващи за гърмежи и пожари на техни военни обекти, за които Москва не желае да признае, че са сполучливи украински офанзиви.

Според оценки на украинската страна при последната офанзива са починали 10-15 съветски военнослужещи. В известието в Телеграм канал се споделя, че са премахнати най-малко " 12 рашисти ".

Взривовете в Крим значително са нарушили логистиката на руснаците

Руското военно управление евентуално ще е " все по-обезпокоено " за сигурността на Крим там, отбелязва английското военно разузнаване във всекидневната си сводка в сряда. И съветските, и украинските управляващи признаха, че склад за муниции експлодира на 16 август покрай Джанкой и ще са нанесени вреди на основна железопътна линия и трансформаторна станция. Едновременно с това съветски медии оповестиха, че е забелязан гъст пушек над съветската военновъздушна база в Гвардейское.

В базите край Джанкой и Гвардейское се намират две основни съветски военни летища в Крим, се споделя в сводката на английското министерство на защитата.

И до момента в който " повода за тези произшествия и мащабът на вредите към момента не са ясни ", съветските командири евентуално ще бъде " все по-обезпокоено " за сигурността на района, който Русия анексира през 2014 година

Според американския Институт за изследване на войната, гърмежите в Крим значително са нарушили логистиката на съветските войски , дислоцирани в окупираните територии на Херсонска и Запорожка области.

Две тлеещи огнища на пожар до гръмнала база в Крим

Детонациите във взривения преди ден склад за муниции край Джанкой не престават и в сряда, заяви пред публицисти губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, допълвайки и за две тлеещи огнища в региона.

Продължават напъните за изнасяне на техниката и потушаване на тлеещите огнища, съобщи той.

В пунктове за краткотрайно настаняване остават близо 170 локални поданици, евакуирани от региона на поделението, в което във вторник стартира пожар, провокирал детонациите на боеприпаси. По данни на локалните управляващи гърмежите в склада са спрели; на място не престават да работят сапьори. Пострадали са двама души и единият е настанен в болница, само че без заплаха за живота.

Според министерството на защитата в Москва складът е потърпевш от измама наред с цивилен обекти - далекопровод, електроцентрала, жп инфраструктура и жилищни здания. Компетентните органи вземат всички ограничения за търсене на възможните диверсанти, увери губернаторът.

Вече няма заплаха за жп връзките през град Джанкой и придвижването, спряно през вчерашния ден, е възобновено, заяви Аксьонов.

ФСБ обезвредила ислямистка терористична клетка в Крим

Федералната работа за сигурност (ФСБ ) на Русия е обезвредила тайна клетка на интернационалната терористична организация " Хизб ут тахрир ас ислами ", работила в кримските градове Джанкой и Ялта, съобщи ТАСС.

Съобщението на ФСБ идва ден след гърмежите в съветски боен склад за боеприпаси край Джанкой, който съгласно Москва е резултат от " бойкот ".

Терористите - шестима на брой, към този момент арестувани, вербували за свои съратници мюсюлмани от Русия. В жилищата им били открити пропагандни материали, средства за взаимозависимост и друга техника, употребена за активността на клетката им. Случаят се разследва; формирани са наказателни каузи, прибавя ТАСС.

" Действията на терористите са били координирани, както може да се чака, от територията на терористичната страна Украйна ", написа в Телеграм губернаторът на Крим Сергей Аксьонов.

Експлозии ехтят до съветския команден офис в Мелитопол

Експлозии се чуват покрай съветския команден център в окупирания град Мелитопол , заяви кметът Иван Фьодоров. Той написа в Телеграм, че в центъра на града, " покрай леговището на врага ехтят мощни детонации ".

Той припомня, че там е ситуиран един от командните офиси на окупаторите.

" Земята ще гори под окупаторите – тази непоклатима истина се потвърждава всеки ден от нашите бойци от Въоръжените сили на Украйна в южна Украйна ", написа кметът.

Мелиопол се намира в южната част на Запорожкия район покрай черноморския бряг на Украйна.

Фьодоров споделя, че към момента чака спомагателни детайлности за загубите, понесени от съветските сили.

Русия към момента не е коментирала гърмежите в Мелитопол, за които все още няма без значение удостоверение.

Съветник на Зеленски: Очаквайте още сходни офанзиви

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани украинците да стоят надалеч от съветски военни бази и хранилища за муниции. Във вечерното си послание във вторник, след гърмежите в Крим, които Русия разгласи за " бойкот ", Зеленски сподели, че гърмежите може да са провокирани от разнообразни аргументи, в това число непросветеност.

" Но всички те значат едно и също нещо, унищожаването на логистиката на окупаторите – техните муниции и друго съоръжение, и командни постове – избавя живота на хората ", сподели Зеленски.

Макар Киев да не е поел, мненията на украински публични лица загатват точно за това.

Михаил Подоляк , консултант в офиса на Зеленски, разяснява пред английския в. " Гардиан ", че през идващите " два или три месеца " може да има още офанзиви, сходни на тези в Крим. По думите му Украйна е подхванала контраатака, целяща да сътвори " безпорядък измежду съветските сили " посредством удари против снабдителните линии на нашествениците надълбоко в окупираните територии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР