Украинските сили взривиха мостове, за да отблъснат настъплението на руските

...
Украинските сили взривиха мостове, за да отблъснат настъплението на руските
Коментари Харесай

New York Times: Украинците умишлено наводняваха села, за да спрат инвазията на агресора

Украинските сили взривиха мостове, с цел да отхвърлен настъплението на съветските сили при започване на нашествието, написа изданието New York Times.

В Демидев, село северно от столицата Киев, популацията се бореше да се оправи с последствията от тежки наводнения, които при естествени условия биха били още едно злощастие за хора, атакувани от Русия.

New York Times заяви, че украинците съзнателно са наводнили селото, с цел да реализиран тактическа победа и да отхвърлен нахлуващите съветски сили.

Демидев беше наводнен, когато войските отвориха близкия язовир и изтласкаха вода в провинцията. На други места в Украйна военните взривиха мостове, бомбардираха пътища и унищожиха железопътни линии и летища.

Целта на тези интервенции беше да се забави настъплението на Русия, да се притегли вражеските сили в клопки и да се накарат танкове в терен, по-неблагоприятен за нахлуване.

В комбиниране с обширните полета и блата към село Демидев, интервенцията основава тресавище, което осуетява съветската танкова офанзива против Киев и дава на украинската войска скъпо време за подготовка на защитата си.

„ Всички схващат и никой не съжалява за това “, сподели Антонина Костученко, пенсионерка от село Демидев, чийто хол в този момент е гнило място.

„ Ние спасихме Киев “, сподели тя с горделивост.

Министърът на инфраструктурата на страната Александър Кобраков сподели, че над 300 моста са били разрушени в Украйна.

" Заслужава си "

Когато руснаците се пробваха да завладяват огромно летище отвън Киев в първия ден на нашествието, украинските сили бомбардираха пистата, оставяйки руснаците разрушени и неспособни да одобряват самолети от съветските специфични елементи.

Военни специалисти споделиха, че политиката на изгорената земя е изиграла значима роля за триумфа на Украйна в отблъскването на съветските сили на север и предотвратяването им да завземат столицата Киев.

" Очевидно украинците са доста изобретателни в опитите си да затруднят живота на руснаците ", сподели Роб Лий, старши помощник в Института за външна политика. " Има смисъл да се забавя всяка бърза офанзива. "

Тази тактика коства висока цена за гражданската инфраструктура на страната, изключително откакто съветската войска също взривява мостове

Тя е ориентирана към железопътни гари, летища, хранилища за гориво и други жизненоважни публични уреди, като прибавят към вредите, нанесени на Украйна и надуват разноските за следвоенното възобновяване на страната.

Украинското държавно управление съобщи, че общите вреди по транспортната инфраструктура след два месеца на войната са към 85 милиарда $.

Независимо коя страна в действителност е унищожила даден обект, Кобраков упрекна Русия.

„ Нямаше да взривим мостовете си, в случай че войната не беше почнала. Причината е същата: експанзията на Руската федерация.

Наводненията, които блокираха северния завършек на Киев на западния бряг на река Днепър, изиграха съществена роля в сраженията през март, защото украинските сили отблъснаха съветските опити да обкръжат Киев и в последна сметка изтласкаха руснаците обратно.

Водата основава ефикасна преграда пред съветските танкове и насочва настъпателните сили към засади и тесни квартали в поредност от отдалечени градове като Хостомил, Буча и Ирпън.

Руските сили се пробваха да пресекат река Днепър шест пъти безрезултатно, употребявайки понтонен мост и преминавайки през блатиста околност под украински артилерийски огън.

В Демидев охранителят Роман Биховченко, на 60 години, сушеше мокри обувки на маса в двора си.

Когато влезе в кухнята си, водата се издигна през пукнатините. Въпреки това той сподели за тези вреди: „ Струваше си “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР