Украинските сили съобщиха днес, че са отблъснали руска офанзива в

...
Украинските сили съобщиха днес, че са отблъснали руска офанзива в
Коментари Харесай

Олексий Арестович, съветник на Зеленски: Окупаторите са в задънена улица

Украинските сили оповестиха през днешния ден, че са отблъснали съветска атака в южната Херсонска област, че са се нараснали жертвите на съветския обстрел на Харков, само че като цяло има застой във военните дейности, съобщи Ройтерс.

Четирима души бяха убити и 20 ранени тази заран при съветски въздушни удари против Харков и различен непосредствен град в Североизточна Украйна, оповестиха локалните управляващи, а при снощните съветски удари там има седем починали и 16 ранени, показва Франс прес.

„ Около 04:30 ч. локално време врагът изстреля осем ракети от град Белгород (в Русия) към Харков “, сподели регионалният шеф Олег Синегубов в Телеграм, като уточни, че тези ракети са паднали в няколко региона на града. " В квартал " Слобидски " една от ракетите е блъснала жилищна постройка. Сградата е отчасти разрушена. По предварителни данни двама души са починали, 18 са ранени, в това число две деца ", сподели той.

Синегубов добави, че ракетна офанзива е била осъществена към 4:00 часа сутринта и против Красноград, на към 80 километра южно от Харков, при което са починали още двама души. " Няколко жилищни здания бяха разрушени, повече от 10 бяха развалени. Двама цивилни бяха убити, двама ранени, в това число 12-годишно дете ", сподели той.

За ударите се оповестява в миг, когато генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, турският президент Реджеп Тайип Ердоган и украинският му сътрудник Володимир Зеленски следва да се срещнат през днешния ден в Лвов, Западна Украйна.

Разположен на към 40 километра от границата с Русия в Североизточна Украйна, Харков, вторият по величина град в Украйна, е постоянно нападнат от съветската войска от началото на нашествието в края на февруари, само че съветските войски по този начин и не съумяха да завладяват града. Стотици цивилни са били убити в региона на Харков от началото на войната, споделят локалните управляващи.

" Руските сили реализират най-малък прогрес от предишния месец, а в някои случаи ние напредваме ", сподели във видеообръщение съветникът на украинския президент Зеленски, Олексий Арестович и добави: Окупаторите са в " задънена улица " от стратегическа позиция.

Украинските сили оповестиха, че са умъртвили 29 " окупатори " покрай Белогорка, североизточно от Херсон, както и че са унищожили артилерия, бронирани машини и боен склад на съперника. Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

Основните бойни танкови елементи на Русия в Украйна са износени и не са снабдени с динамична отбрана, което е повтаряне на грешките от Първата чеченска война от 1994 година, счита английското министерство на защитата, представено от ДПА. Освен това доста от екипажите не са подготвени за поддържане на ризница с динамична отбрана. Тези проблеми евентуално способстват за необятно публикуваните произшествия с " катапултиране на купола ", добре документирани във видеоклипове на очевидци от Украйна, се споделя още в сводката.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР