Украинските сили са превзели близо 2500 квадратни километра в Харковска

...
Украинските сили са превзели близо 2500 квадратни километра в Харковска
Коментари Харесай

ISW: Руските сили са дезорганизирани, много от тях стават военнопленници

Украинските сили са завладяли близо 2500 квадратни километра в Харковска област в границите на контранастъплението си в този регион, оповестява Институтът за проучване на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски и украинският главнокомандващ Валерий Залужний оповестиха още на 8 септември, че украинските сили са освободили над 1000 квадратни километра в границите на осем дни .

На 9-и септември те доближиха до южния метод към Купянск и до река Оскил.



Украинските сили евентуално по-лесно обезвреждат дезорганизираните съветски сили , сюрпризирани от бързото украинско нахлуване към Купянск, Изюм и река Оскил. От Института за проучване на войната регистрират, че има голям брой фотоси на съветски военнопленници , направени през последните 48 часа.

Украинските сили имат за цел да срутен съветските позиции към Изюм, като пресечен техните наземни информационни линии в посока север и юг.

Украинските сили не престават настъплението към Купянск и към Изюм, за да изолират по този начин наречената съветска силова Изюмска група .

Ако украинските елементи съумеят да пресечен наземните информационни връзки на съветските елементи, те ще могат да изолират Изюм, като го обзет в обръч и по този начин ще срутен огромна част от съветските позиции в североизточна Украйна .

Продължават напъните на съветските управляващи за основаване на нови сили.



Руските въоръжени сили не престават да оферират финансови тласъци за привличане на бойци, които да се борят в Украйна. Блогъри оповестяват, че се образуват щурмови отряди " Буря " и се оферират на обособените новобранци финансови хонорари за всеки квадратен километър земя , превзет в Украйна. Един от блогърите прецизира, че съветските въоръжени сили образуват тези нови щурмови отряди с детайли от провалената самодейност " Руски военен армейски запас " , различен - че в Краснодарския край са обещавали по 50 000 рубли (около 840 долара) за всеки километър придвижване във фронтовата линия

Тези нови старания демонстрират, че съветските вербовчици обезверено се пробват да привлекат всички мъже в щурмовите отряди с заричане за финансови награди и да ги стимулират да напредват, макар че преди този момент и посредством предходни акции не са съумели да генерират новобранци с финансови тласъци и да образуват доброволчески елементи.

Бившият министър на сигурността на Донецката национална република (ДНР) Александър Ходаковски приканва съветското военно командване д а доставя по-добре съществуващите елементи на терен, преди да афишира нови акции за набиране на бойци или да афишира готовност. Ходаковски прибавя, че украинските сили са съумели да стартират контранастъпление в Херсонска и Харковска област, тъй като съветските елементи нямат нужното съоръжение , с цел да отхвърлен украинските настъпления. Ходаковски акцентира наклонността на Кремъл да ангажира спомагателни неопитни и неподготвени сили, " пушечно месо " на фронтовата линия, без да влага в уместно съоръжение или да сътвори логистична поддръжка, нужна за поддържане на бойните сили.

Институтът обръща внимание и че особеното възнаграждение могат да доведат до разединение в бойните сили на Русия, както на терен, по този начин и понижават успеваемостта по набиране на нови сили.



Има такива информации и от страна на украинското военното разузнаване, което заяви, че украинските сили са унищожили съветския 237-и гвардейски въздушно-щурмови полк (от 76-а въздушнодесантна дивизия) и че полкът " е престанал да съществува заради гибелта или раняването на всички военнослужещи " . ГУР също по този начин прибавя, че съветските военни командири са недоволни от новобранците, настоящи в Днепропетровска област , защото множеството от тях са на възраст 55-60 години .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР