Украинските сили са превзели близо 2500 квадратни километра в Харковска

...
Украинските сили са превзели близо 2500 квадратни километра в Харковска
Коментари Харесай

От ISW: Руските сили са дезорганизирани, много от тях стават военнопленници

Украинските сили са завладяли близо 2500 квадратни километра в Харковска област в границите на контранастъплението си в този регион, оповестява Институтът за проучване на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски и украинският главнокомандващ Валерий Залужний оповестиха още на 8 септември, че украинските сили са освободили над 1000 квадратни километра в границите на осем дни .

На 9-и септември те доближиха до южния метод към Купянск и до река Оскил.

Украинските сили евентуално по-лесно обезвреждат дезорганизираните съветски сили , сюрпризирани от бързото украинско нахлуване към Купянск, Изюм и река Оскил. От Института за проучване на войната регистрират, че има голям брой фотоси на съветски военнопленници , направени през последните 48 часа.

Украинските сили имат за цел да срутен съветските позиции към Изюм, като пресечен техните наземни информационни линии в посока север и юг.
 Официално: Русия се изтегля от Балаклея и Изюм
Официално: Русия се изтегля от Балаклея и Изюм

" Специалната военна интервенция " се насочва към Донецк и се ребрандира с нов знак

Украинските сили не престават настъплението към Купянск и към Изюм, за да изолират по този начин наречената съветска силова Изюмска група .

Ако украинските елементи съумеят да пресечен наземните информационни връзки на съветските елементи, те ще могат да изолират Изюм, като го обзет в обръч и по този начин ще срутен огромна част от съветските позиции в североизточна Украйна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР