Украинските сили са освободили над 700 кв. км., съобщи началникът

...
Украинските сили са освободили над 700 кв. км., съобщи началникът
Коментари Харесай

Украиската армия е освободила над 700 квадратни километра?


Украинските сили са освободили над 700 кв. км., заяви началникът на украинския Генщаб. Повече от 20 села в Харковска област са отвоювани от съветските сили.

По време на своята контраатака украинските сили, разгласи президентът Володимир Зеленски. По време на своето вечерно видеообръщение Зеленски заяви, че армията е съумяла да си върне обитаеми места в региона на Харков.

Над 20 села в Харковска област са освободени

Украинските сили са освободили над 700 квадратни километра територия от руснаците, заяви началникът на основното оперативно ръководство на украинския Генщаб Алексей Громов. Украинските войски са навлезели до 50 километра в територията на съперника. В Харковска област са отвоювани повече от 20 села. Операцията продължава. Президентът Зеленски обаче съобщи, че към момента е прекомерно рано да бъдат обявени имената на обитаемоте места, които са освободени.

Руските сили досега по този начин и не съумяха да завладеят Харковска област, която е ситуирана на границата с Русия.

Русия продължава борбата за Харков

Според украински източници няколко души са били убити през нощта против четвъртък от ракетен и артилерийски огън от страна на съветската войска. За набези се оповестява в разнообразни елементи на страната. Според локалните управляващи седем цивилни са били убити в Донецка област, а петима души са били ранени в Харковска област.

Съобщава се и за нови тежки боеве. Понастоящем нуклеарната централа се управлява от съветски войски, само че се обслужва от украински техници. Русия и Украйна се упрекват взаимно, че са обстрелвали завода.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в украинската столица. Той даде обещание спомагателна военна помощ в размер на над 2,8 милиарда $ за Украйна и други европейски страни.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР