Украинските сили са обкръжили около 5 хил. руски войници в

...
Украинските сили са обкръжили около 5 хил. руски войници в
Коментари Харесай

Украинците са в Лиман! Касапницата е страшна, 5000 руснаци о...

Украинските сили са обкръжили към 5 хиляди съветски бойци в окупирания от Русия Лиман, в региона на Краматорск в Донецк. Това става ден, откакто районът беше анексиран от Москва.

Украинските сили са влезнали в село Ставки, което е в съседство с Лиман, съобщи Сергей Череватий, представителят на Източната група войски. ``Руските войски в региона на Лиман са обкръжени. Освободени са селищата Ямпил, Новоселовка, Шандриголово, Дробишево, Ставки.

Там не престават ограниченията за стабилизиране. Освобождаването на Лиман е значимо, тъй като е още една стъпка към освобождението на Донбас. Това е опция да се отиде по-нататък до Кремина и Северодонецк``, сподели Череватий.

Той добави, че има доста убити и ранени, само че не може да даде повече детайлности, отбелязвайки, че ``операцията към момента не е приключила``.

Русия употребява Лиман като логистичен център за своите интервенции в района и в случай че украинците съумеят да си го върнат, това ще означи най-значимата облага на страната след сполучливата ѝ контраатака в североизточната област Харков предишния месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР