Украинските сили продължават контранастъпателните операции в Източна Украйна, като оказват

...
Украинските сили продължават контранастъпателните операции в Източна Украйна, като оказват
Коментари Харесай

ISW: Кремъл спешно набира още военни в цяла Русия

Украинските сили не престават контранастъпателните интервенции в Източна Украйна, като оказват все по-силен напън върху съветските позиции и логистичните линии в източната част на Харковска, северната част на Луганска и източната част на Донецка област. Руски източници оповестиха, че украинските сили не престават сухопътните интервенции югозападно от Изюм, покрай Лиман и на източния бряг на река Оскил, съгласно известията принуждавайки съветските сили да се изтеглят от някои региони в Източна Украйна и да подсилят други.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руските сили в Източна Украйна евентуално ще се борят да задържат отбранителните си линии, в случай че украинските сили продължат да настъпват на изток.

Кремъл дава отговор на провалянето към Харковска област, като удвоява криптомобилизацията, вместо да слага условия за обща готовност. Чеченският водач Рамзан Кадиров прикани всички федерални субекти да стартират " самомобилизация " и да не чакат Кремъл да разгласи военно състояние.



Кадиров съобщи, че всеки федерален индивид би трябвало да потвърди готовността си да помогне на Русия, като набере най-малко 1000 военнослужещи, вместо да изнася речи и да организира безплодни обществени събития. Няколко лоялни съветски губернатори обществено поддържаха речта на Кадиров.

Назначеният от Русия началник на окупирания Крим Сергей Аксьонов разгласи образуването на два доброволчески батальона на полуострова в поддръжка на апелите на Кадиров.

Поражението към Харковска област накара Кремъл да разгласи акция за набиране на личен състав в цяла Русия . Представители на Кремъл и държавни медии преди този момент не са отправяли позвънявания за набиране на личен състав в цялата страна, а вместо това са упълномощили на локални чиновници и медии да генерират сили, видимо по тяхна лична самодейност. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков неясно приветства основаването на батальоните на 12 юли, до момента в който 47 лоялни федерални субекти популяризират и финансират акцията за набиране на районни доброволчески батальони.

Известен съветски боен блогър и покровител на общата готовност похвали чиновници като Кадиров за това, че са взели акцията за набиране на личен състав от неефективното съветско министерство на отбраната; тази смяна в набирането на личен състав евентуално ще обезпечи повече поддръжка за Кремъл измежду националистически фигури, които са все по-критични към съветското МО, даже в случай че стремежът не генерира огромен брой боеспособни бойци.

Кремъл евентуално се е отказал от напъните си да защищити определени федерални субекти от акции за набиране на личен състав, което може да усили общественото напрежение. ISW по-рано заяви, че Кремъл се е опитал да отбрани жителите на Москва от известията за образуването на основания в Москва доброволчески полк " Собянински полк ".

Руското опозиционно издание The Insider означи, че няколко групи в републиките Бурятия, Калмикия, Тива и Якития (Република Саха) се опълчват обществено на акцента на Кремъл върху вербуването на етническа основа.

Изявлението на Симонян за " самомобилизация " провокира голям брой отрицателни мнения измежду руснаците, призоваващи съветските олигарси да заплащат и да се бият във войната.

Кремъл съвсем несъмнено е източил огромна част от силите, в началото ситуирани в съветските бази в някогашните руски страни, откогато през февруари стартира пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, което евентуално отслабва съветското въздействие в тези страни. Разследване на Радио Свободна Европа / Радио Свобода (RFE/RL) заяви на 14 септември, че съветската войска към този момент е разположила почти 1500 съветски чиновници от съветската 201-ва военна база в Душанбе, Таджикистан, в Украйна от началото на пълномащабното навлизане и възнамерява да разполагане на още 600 чиновници от уреди в Душанбе и Бохатар, южен таджикски град, в бъдеще.

Украинските сили продължиха контранастъпателните интервенции в Източна Украйна, създавайки условия за нахлуване по-дълбоко в съветския гръб в източната Харковска и западната Луганска области. Руски източник твърди, че украинските сили са прогонили съветските сили от Соснове на северния бряг на река Сиверски Донец и укрепяват позиции в селището.

Източникът също заяви, че съветските сили може да са се изтеглили от Студенок директно западно от Соснове, с цел да избегнат обграждане.

Официални съветски и украински източници оповестиха, че съветските сили са подсилили позиции в Лиман.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР