Украинските ракетно-артилерийски подразделения са поразили днес пет командни пункта на

...
Украинските ракетно-артилерийски подразделения са поразили днес пет командни пункта на
Коментари Харесай

Украинската армия поразила днес 5 командни пункта на противника

Украинските ракетно-артилерийски подразделения са поразили през днешния ден пет командни пункта на съперника, унищожили са  техника, две позиции на Противовъздушна отбрана и три склада за муниции.

Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 27 септември, оповестен във " Facebook " и представен от " Укринформ ".

Руските войски не престават да насочват напъните си към задържане на територии, пробвайки се да завладеят изцяло Донецка област, както и да осуетят дейностите на силите за защита в избрани посоки. Те обстрелват позициите на Въоръжените сили на Украйна по линията на прикосновение, води въздушно разузнаване и се пробва да възвърне изгубени позиции в някои региони.

Противникът продължава да унищожава гражданска инфраструктура и жилищни здания. Все още има опасност от въздушни и ракетни удари по цялата територия на Украйна.

През денонощието съперникът е нанесъл два ракетни удара и шест въздушни удара, над 20 удара с РСЗО по военни и цивилен обекти, нарушавайки нормите на интернационалното филантропично право, законите и обичаите на войната.

Повече от 15 обитаеми места, в това число Запорожие, Николаев, Очаков, Авдиевка, Красногоровка, Полтавка и Маринка, са били изумени от противников огън.

Във волинското и полиското направление обстановката не се е трансформирала значително. По останалите посоки съперникът открива огън от танкове, минохвъргачки и тръбна артилерия.
 Украйна нанесе 140 въздушни удара, ликвидира 17 съветски военни и унищожи техника
Украйна нанесе 140 въздушни удара, ликвидира 17 съветски военни и унищожи техника

Това написа в Telegram Владислав Назаров, представител на Оперативно командване " Юг "

В посока Сиверски: в регионите на селищата Хута-Студенецка, Михайлово, Соснивка и Старосилия от Черниговска област, Проходи и Нова Хута от Сумска област. В Слобожанско направление: в регионите на селищата Ветеринарно, Уди, Вовчанск, Хоптивка и Стрилеча. В посока Краматорск: Холуби Озера, Сиверск, Верхньокамянске, Дворично, Дроновка, Закитне и Минковка. В посока Бахмут: Бахмут, Бахмутске, Весела Долина, Соледар, Яковливка, Ню Йорк и Роздоливка. В посока Авдиевка: Авдиевка, Бердичи, Опитне, Водяне, Красногоровка, Маринка и Новомихайловка.

Повече от 20 обитаеми места, в това число Новосилка, Степнохирск, Шевченко, Новопил, Времивка, Полтавка и Успеновка, са били обстрелвани в посока Запорожие.

В посока Южен Бух с танкове, минохвъргачки и тръбна артилерия са изумени над 35 обитаеми места по линията на прикосновение.

За осъществяване на разузнаване, поправяне на огъня и нахлуване на цивилен инфраструктурни обекти врагът е направил повече от 50 полета на БПЛА, по-специално иранското произвеждане Шахед-136.

За попълване на частите военно-политическото управление на Руската федерация се пробва да провежда насилствена готовност на украински жители във краткотрайно окупираните територии.

През деня украинските войски отблъснаха противников офанзиви край Соледар, Майорск, Курдимовка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутске, Вимка, Спирне, Първомайске и Камянка.

В поддръжка на дейностите на сухопътните групировки Военновъздушни сили на Водоснабдителна система на Украйна нанесоха 10 удара. Потвърдено е, че са развалени седем региона на скупчване на жива мощ и бойна техника на съперника и три позиции на зенитно-ракетни комплекси. Освен това подразделенията на Противовъздушна отбрана унищожиха аероплан Су-25 и пет БПЛА от разнообразни видове.
 ISW: В съветската войска царува безпорядък
ISW: В съветската войска царува безпорядък

От мобилизацията до логистичните доставки на всички места има проблеми

Руски удар порази квартал Холодногорски в Харков , като повреди инфраструктурно оборудване. Това сподели кметът на Харков Игор Терехов, който заяви новината в Telegram.

" Те удариха Холодногорския район; по предварителни данни има вреди по инфраструктурно оборудване. В някои региони на града няма ток ", заяви кметът.

Информацията за потърпевши се прецизира.

Около 20:50 часа на 27 септември три детонации раздрусаха Харков . Местните поданици написаха в обществените мрежи, че квартал Шевченковски е в електричество.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР