Украинските депутати занапред ще трябва да предават носеното от тях

...
Украинските депутати занапред ще трябва да предават носеното от тях
Коментари Харесай

Украинските депутати вече няма да могат да влизат с оръжие в парламента

Украинските депутати отсега нататък ще би трябвало да предават носеното от тях оръжие при влизане в постройката на Народното събрание. Това съобщи през днешния ден членът на комисията по правилника към Върховната рада Володимир Арешонков след среща с ръководителя на еднокамарния парламент Андрий Парубий, съобщи ТАСС, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Арешонков разясни, че понастоящем депутатите внасят в пленарната зала оръжия, като изрази убеденост, че те всички са " съответни хора " и че оръжието им е законно добито.

" Трябва обаче да отчитаме другите настроения, в това число психическите моменти ", сподели той.

По думите му в парламентарния устав ще бъдат импортирани промени, според които депутатите ще предават оръжията си на влизане в постройката. 

Вчера някогашният боен водач Надя Савченко, която е член на Върховната рада, призна, че е влезнала в пленарната зала с оръжие, което й било обещано като премия персонално от Парубий.

Савченко бе пленена от проруски сепаратисти в Източна Украйна през 2014 година, трансферирана в Русия и наказана там по обвиняване в съучастничество в ликвидиране на съветски публицисти.

След като през 2016 година бе опрощение, тя завърна в Украйна, където бе посрещната като народен воин. Малко по-късно обаче тя стартира да упреква президента Петро Порошенко в корупция и непросветеност и изпадна в недружелюбност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР