Украински войници откриха на своя територия останките от модернизиран с

...
Украински войници откриха на своя територия останките от модернизиран с
Коментари Харесай

Украинските сили свалиха въоръжен китайски дрон

Украински бойци откриха на своя територия останките от осъвременен с въоръжение китайски търговски дрон, който е бил употребен от Русия, съобщава Си Ен Ен.

Безпилотният летателен уред е бил свален на неустановено място в украинска гора, а украинските военни настояват, че са го поразили с автоматите си Ak-47.

Става дума за дрон Mugin-5, създаден от китайска компания, основана в пристанищния град Сямън, на източното крайбрежие на азиатската страна.

Технологични блогъри показват, че устройствата са известни като " дронове на Alibaba ", защото се оферират за продажба за към 15 000 $ на китайския онлайн пазар, в това число от търговците на дребно на Alibaba и Taobao.

Компанията Mugin Limited удостовери, че показаните остатъци фактически са на фюзелаж на устройство, създадено от нея, и разказа случая като " извънредно противен ".



Според Си Ен Ен това е поредният образец за граждански дрон, който е осъвременен с въоръжение, тъй че да бъде употребен от съветските сили в Украйна - знак, че моделът на война на Москва се трансформира бързо.

Украинските военни обясниха, че дронът е летял доста ниско, когато е бил видян, и се е намирал на задоволително близко разстояние, с цел да бъде свален с автоматизирано оръжие. По техни думи дронът е бил модифициран да носи бомба.

Въоръженият търговски дрон не е имал конфигурирана камера. Това значи, че той не може да бъде употребен за наблюдаване и по създание съставлява " глупава бомба ", според Крис Линкълн-Джоунс, резервист в английската войска и специалист по дронове.

По негови думи въпросният дрон би бил доста по-ефективен, в случай че е разполагал с прилична камера.

Той добави, че този случай с търговски дрон е още едно доказателство в поддръжка на теорията, че Русия не е военна суперсила.
ТЕМА преди 1 ден 1869 преди 2 дни 976 преди 2 дни 502
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР