Украински военнослужещи ремонтират стари и повредени бронирани машини от съветско

...
Украински военнослужещи ремонтират стари и повредени бронирани машини от съветско
Коментари Харесай

С непрекъснати ремонти спасяват живота на бойната техника по украинския фронт

Украински военнослужещи ремонтират остарели и развалени бронирани машини от руско време за своите приятели, които се бият на фронта към Бахмут. Техници и монтьори от 214-ти спецбатальон ОПФОР се грижат за възобновяване на бойната техника в тила в Донецка област.

В гаража има бронетранспортьори и бойни машини на пехотата руски мостри, някои от които са на повече от 60 години.

 
Първото нещо, което се поврежда, е съединителят, подаването на масло или вода, пробив в радиатора или теч на дизел. Няма нищо комплицирано.
Иля Новик – механик от 24-ти специфичен батальон ОПФОР 

Макар и остаряла, тази бойна техника е нужна на фронта, където бранителите удържат позициите си край обсадения Бахмут.

 
Техниката е много остаряла, много постоянно се поврежда, само че позитивното е, че момчетата са се научили да я ремонтират. Ако в складовете има подобаващи аварийни елементи, тогава я възвръщаме и изпращаме назад на бойното поле.
Андрий Мазур – заместник-командир на 24-ти специфичен батальон ОПФОР 

Към този миг обстановката към Бахмут е доста сложна, постанова се честа промяна на позициите и маневриране, тъй че бойците се нуждаят от бронираните машини.

Бахмут е нападнат от съветските сили от няколко месеца.

В последния отчет на украинското министерство на защитата се показва, че „ бранителите са отблъснали противников офанзиви в регионите на Орихово-Василевка, Григоревка и в северната част на Бахмут “.  С амо за денонощие са отблъсна т и 69 съветски офанзиви против обитаеми места в Донецка област.

Междувременно силите на Киев обезвредили близо 40 000 снаряда от началото на съветската инвазия. Това заяви президентът Володимир Зеленски. Във вечерното си послание той съобщи, че Русия би трябвало да понесе отговорност за войната, откакто Международният углавен съд изиска ареста на Владимир Путин. Това ще бъде и главната тематика на срещата на 40 министри на правораздаването от целия свят във Англия през днешния ден.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР