Украински туристи са били изгонени от хотел в Гърция заради

...
Украински туристи са били изгонени от хотел в Гърция заради
Коментари Харесай

Украинци изгонени от хотел в Гърция за окачване на националистически знамена

Украински туристи са били изгонени от хотел в Гърция поради окачване на флагове на страната, оповестява " Обозреватель ".

Инцидентът е станал на остров Каламос. Психологът от Киев Наталия Подоляк е отишла в локален хотел с група деца. След настаняването си украинците решили да окачат флагове на страната по балконите.

Уточнява се, че те също по този начин окачили по хотелската постройка червено-черните флагове на " Организацията на украинските националисти - Украинска въстаническа войска " (ОУН-УПА).

Няколко дни по-късно други посетители на хотела се оплакали на управлението на хотела, че знамената " наскърбяват достолепието им ". След това личният състав, без знанието на туристите, свалил всички окачени флагове. По-късно те подчертали, че частният хотел дефинира разпоредбите.

" Бях шокирана , започнах да разбирам какъв беше този акт на експанзия, за който ми споделиха, че съм нарушила закона на Гърция! ", възмутила се киевчанката.

След няколко часа украинците са били известени, че шефът на хотела е взел решение да ги изгони , като са им дали обещание да им върнат парите за последния заплатен ден.

" В последната вечер на нашия престой пристигна да се разправя с мен представител на туроператора. Имаше още веднъж (...) обвинявания в политическа експанзия и нарушаване на спокойствието на останалите туристи ", описа Подоляк.

Както изясни представителят на туроператора, другите туристи били " недоволни от червено-черните флагове, които се асоциират с национализма и фашизма ", беше " неприятно да се виждат ".

" Разговорът приключи с това, че ни пожелаха прелестен път и повече да не ме виждат мен и моята група в този хотел ", разкрила още Наталия.

" Украинската въстаническа войска ", която е военното крило на " Организацията на украинските националисти ", е основана през октомври 1942 година Действала е най-вече на територията на Западна Украйна и е воювала против руските войски, сътрудничела е на нацистите по време на Втората международна война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР