Украински официални лица разследват реакцията на въздушната тревога в търговския

...
Украински официални лица разследват реакцията на въздушната тревога в търговския
Коментари Харесай

Украйна разследва реакцията на въздушната тревога преди удара в търговския център: CNN

" Украински публични лица проверяват реакцията на въздушната паника в комерсиалния център " Амстор " в Кременчук, преди съветската ракета да нанесе удар, при който са починали минимум 18 души ", оповестява CNN.

Преди оповестяването на въздушното нахлуване в понеделник следобяд стотици хора са били в комерсиалния център.

" Пренебрегването на паниката за въздушно нахлуване е закононарушение, което за следващ път бе потвърдено от нещастието в Амстор ", съобщи Виталий Малецки, кмет на Кременчук.

" Посетителите и личният състав би трябвало да бъдат евакуирани в убежища по време на паника за въздушно нахлуване. В случай на нарушение на това условие ще предприемем ограничения, в това число наказателни каузи и закриване на институции. "

 

Малецки съобщи, че основният прокурор на Украйна е посетил мястото на нападението.

" Работихме за усилване на отговорността на притежателите на търговски центрове, магазини и други места с доста хора за неспазване на разпоредбите за евакуация по време на паника за въздушно нахлуване ", сподели Малецки.

 

Кметът означи, че на 23 юни комерсиалният център е разгласил в обществените мрежи известие, че няма да затвори по време на паника. " От през днешния ден [23 юни] комерсиалният център не е затворен по време на въздушно нахлуване [сирена. ] Търговският център е отворен от 8:00 до 21:00 ч. без спиране ", се споделя в обявата.

" Това, което се случи, е най-голямата покруса в актуалната история на Кременчук. Кременчугската общественост упорства виновните за войната и нападението над цивилни жители да бъдат изправени пред съда ", съобщи Малецки.

Руските военни потвърдиха, че в понеделник е бил нанесен въздушен удар по украинския град Кременчуг, само че обявиха, че той е бил ориентиран към склад със западни оръжия. В отчета от вторник се споделя, че детонацията е нанесла вреди на близкия нефункциониращ търговски център.

От Министерството на защитата оповестиха, че мястото се намира наоколо до фабриката Kredmash. Военните настояват, че западните муниции са се взривили и са провокирали пожар в търговски център, който към този момент не действа.

Противно на това украински публични лица настояват, че сега, в който се твърди, че Русия го е нападнала, в комерсиалния център е имало доста хора.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР