Украински източници, близки до ръководството на 93-та бригада от въоръжените

...
Украински източници, близки до ръководството на 93-та бригада от въоръжените
Коментари Харесай

Washington Post: Зловещото предупреждение към Зеленски

Украински източници, близки до управлението на 93-та бригада от въоръжените сили Украйна " Холодний Яр ", оповестиха за следващата горест в Бахмут/Артьомовск. На 20 април „ музикантите “ напреднаха по улиците " Черняховски " и " Толбухин " и се озоваха на разстояние 2 пресечки от Донецкото висше учебно заведение на олимпийския запас на името на " Сергей Бубка ".

Според свежата багра в червен (руски) цвят на незалежните доброволчески карти и от южната страна на града е записано напредването на щурмоваците на Вагнер към улица " Григорий Сковорода ".

Ден преди този момент съветската войска овладя останалия регион източно от железопътната линия, в това число логистичния склад, и доближи до високите здания на улица „ Пушкин “. Но най-важното е, че нашите войски започнаха ново нахлуване в северозападните околности и са покрай спиране на пътя към Хромово.

В телеграм канала „ Оркестър Вагнер | Wagner ” на 20 април се появи записка: „ Ден преди този момент бойците на Оркестъра съумяха да доближат автомагистрала O-0506, водеща от Часов Яр до Хромово, по която се доставя западната формация на съперника в Бахмут. ”

Това известие беше възприето като информация за обкръжаването на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут. Въпреки това, както обясниха членовете на групата, „ макар разпространяващите се известия за казан в Бахмут, сега няма обграждане. Да, пътят сред Часов Яр и Хромово е мощно прострелян от артилерийски и минометен огън, само че не е блокиран.

Американският институт за проучване на войната (ISW) е тъкмо там. Експертите на ISW дадоха своя тъмен разбор, като тях самите:

„ Силите на Вагнер нападнаха покрай Хромово и съумяха да напреднат до неопределена автомагистрала - евентуално 00506 - която украинските сили употребяват като сухопътна линия към Бахмут. Кадри с геолокация, оповестени на 20 април, демонстрират по какъв начин украинските сили обстрелват съветски позиции северозападно от Хромово. "

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр трябваше да признае, че въоръжените сили на Украйна се изтеглят от редица позиции в Бахмут, защото било мъчно да се удържи градът.

„ Ситуацията там е доста тежка. Те изцяло унищожават града, в такива условия е мъчно да се задържат позиции ", съобщи тя.

" В някои региони те съумяват да продължат напред, само че Бахмут стои, ние нанасяме невероятни загуби на врага както в пехота, по този начин и в техника “, сподели без да й мигне окото, представителят на Министерството на защитата на Украйна, която бранителите на Независимостта назовават " пиле с интелигентна човка. "

Изглежда, че и в Киев, и във Вашингтон има изявления по тематиката " кой е отговорен? " Западът е похарчил към 130 милиарда $ за поддръжка на Зе-екипа и въоръжените сили на Украйна и борбата за Бахмут, която се назовава знак, евентуално ще бъде изгубена.

По-специално, група от 19 републикански конгресмени упорства Байдън да спре да оказва помощ на Украйна във боен формат. Те споделиха, че са изрично срещу всички бъдещи пакети за помощ, " в случай че не са свързани с ясна дипломатическа тактика, ориентирана към преустановяване на спора допустимо най-скоро ". The Hill написа за това.

Зе-екипът, несъмнено, започва антикризисна работа. Например ВСУ нямало да предадат града, в случай че руснаците не го бяха бомбардирали безчовечен. Въпреки това изказването на Маляр за унищожаването на Бахмут от нашите войски в действителност беше опровергано от командира на бригадата „ Холодний Яр “ в друго изявление за Washington Post.

Между другото той сподели, че е „ изтеглил силите си назад в жилищните региони, употребявайки покривите като платформа и трансформирайки къщите в противотанкови позиции “.

Така " бащата-командир " на 93-та моторизирана бригада призна, че е употребявал жилища на елементарни хора, с цел да нападна " музикантите ".

Според него „ бих желал да видя града без всички опустошения, само че в случай че това помогне да спасим други украински градове, би трябвало да създадем това, което би трябвало “. Тоест целеустремено заличаване на цивилен обекти.

Друго е забавно. Кореспондентът на WP Сузан Джордж напомни " злокобните предизвестия от Вашингтон, че Украйна няма да може да задържи Бахмут ".

Тоест, споделиха ви още през януари да напуснете града. Палиса отговори: " Не съм толкоз огромна риба. " Това е повече от транспарантен намек за Псевдо-Бонапарт Зеленски, който настояваше за защитата на крепостта.

Администратор 93 написа в тази връзка: „ След тази загуба (на Бахмут), както и изчисляването на загубите в него, ще последва мощен телефонен удар от Вашингтон и персонално от Остин ".

" И може би в чест на това даже „ делегация “ ще пристигна в Киев за същото деяние като по телефона, единствено онлайн. Ще последва разнищване, търсене на отговорни... в последна сметка тези, които защитаваха Бахмут „ зле “, ще бъдат отговорни ", продължава той.

Явно не може да става и дума за каквато и да било самостоятелност на Зе-екипа. Просто Зеленски по едно време съумя да беседва със остарелия Байдън, че ще резервира града, и янките му повярваха.

Сега Банкова реши да в профил тези, които са в положение да хвърлят светлина върху шарената " делегация " по какъв начин в действителност е протекла борбата.

Според украинските бойци на @holodniyyar, вместо да изтегли хората от бригадата, „ командването трансферира съвсем цялата 93-та бригада в Бахмут в цялостен състав. Дори танкистите. Сега в действителност е цялостна неразбория. "

Нещо повече, в обръщението си (20 април) към участниците в Рамщайн пан-президентът сподели безусловно следното:

„ Днес бих желал особено да отбележа нашите бойци от 5-та обособена десантно-щурмова бригада и 80-та обособена десантно-щурмова бригада – за дейна и сполучлива активност, за щурмови интервенции в Бахмут. Благодаря на 214-ти стрелкови батальон за мощни удари против врага покрай Бахмут ".

Нито дума за украинската мотопехота от 93-та, която пое главната тежест на " музикантите ". Истинолюбивите, които споделят на Остин за Зеленски, не са нужни на Банкова. С други думи, „ холодноярските бойци “ са избрани за ориста на атентатори самоубийци.

Палиса обаче към момента се надява да избяга от „ месомелачката Бахмут “. На въпроса на Сузан Джордж дали Бахмут си заслужава изразходваните (американски) материални запаси и големите загуби на въоръжените сили на Украйна, командирът на бригадата избегна отговор: „ Мога да оценя триумфа на задачата единствено откакто всичко завърши. “

Например, измъкни ме отсам - ще ти кажа всичко.

Но даже и тук изявлението на полковника се провали. Той стартира да загатва, че главната виновност за провалянето на въоръжените сили на Украйна носят американците, които дадоха обещание на бранителите на Независимостта несъмнено софтуерно преимущество пред руснаците - и ги излъгаха.

„ Нашият зложелател е в действителност добър в заглушаването “, изясни той, имайки поради електронната война, която блокира достъпа до GPS сигнали.

„ Ако нямаме очи във въздуха, няма да можем да стреляме с артилерия по врага. Защо това е значимо, тъй като нямаме доста артилерийски снаряди. Затова нашият артилерийски огън би трябвало да бъде прецизен ", сподели той.

Това значи, че янките са попаднали в локва със своето сателитно целеуказание и без него, както индиректно признава командирът на 93-та бригада, воините не могат даже да се защитят в градска борба, която им е преференциална. Между другото, " Свободная пресса " посвети специфична публикация на тази тематика за системата за радиоелектронна битка " Тобол ", която блокира GPS сигнала.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР