Украинската ядрена агенция Енергоатом съобщи за безпрецедентна кибератака срещу своя

...
Украинската ядрена агенция Енергоатом съобщи за безпрецедентна кибератака срещу своя
Коментари Харесай

Франс прес: Украинската ядрена агенция "Енергоатом" съобщи за "безпрецедентна" кибератака

Украинската нуклеарна организация " Енергоатом " заяви за " невиждана " хакерска атака против своя уеб страница, оповестява " Франс прес ". Уточнява се, че активността ѝ не е била нарушена.
" На 16 август 2022 година беше осъществена най-мощната хакерска атака от началото на съветската инвазия против уеб страницата на " Енергоатом ", осведоми операторът в " Телеграм ". В известието се показва, че офанзивата е била осъществена от съветска територия.

По данни на " Енергоатом " съветските хакери са употребявали повече от 7 милиона интернет бота, с цел да нападат интернет страницата в продължение на три часа. Нападението обаче " не оказа доста въздействие върху работата на уеб страницата на " Енергоатом ".

Руски канал в Telegram, наименуван " национална киберармия ", към обяд през вчерашния ден прикани своите почитатели да нападат уеб страницата на украинския нуклеарен оператор. Кибератаката идва в миг, когато се ускорява напрежението към Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна - най-голямата в Европа. Тя беше завладяна от Русия по време на нахлуването ѝ в Украйна. През последните дни централата беше обстрелвана, като и Москва, и Киев се упрекваха взаимно, че основават предпоставки за нуклеарна повреда.

Киев отхвърля да е нанасял удари по оборудванията на централата и твърди, че съветските войски организират " интервенции под непознат байрак " и сами я обстрелват, с цел да обвинят Украйна. От своя страна непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя предизвести, че демилитаризацията на Запорожката АЕЦ, препоръчана от генералния секретар на Организация на обединените нации, ще я направи по-уязвима, защото че съветските войски " охраняват " централата, в това число от терористи.

Впоследствие от окупационната администрация на Запорожка област обявиха, че управлението на Организация на обединените нации и ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз би трябвало да разгласят не демилитаризация, а да вкарат режим на тишина и да плануват освен наказания за нарушаването му, само че и най-строги наказания за обстрел на атомни електроцентрали.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР