Украинската православна църква (УПЦ) взе решение за своя пълна независимост

...
Украинската православна църква (УПЦ) взе решение за своя пълна независимост
Коментари Харесай

Украинската православна църква прекъсва връзките си с Русия

Украинската православна черква (УПЦ) взе решение за своя цялостна самостоятелност и автономност от Русия поради нашествието в Украйна

Това се показва в разпореждане на събора, признато в Киев през днешния ден, съобщи

"Съборът одобри съответните допълнения и промени в Устава за ръководството на Украинската православнацърква, с което засвидетелства цялостната самостоятелност и самостоятелност на Украинската православнацърква ", се споделя в документа, публикуван от УПЦ.

Съветът на УПЦ изрази противоречие с позицията на съветския патриарх Кирил по отношение на войната в Украйна и прикани украинските и съветските управляващи да продължат договарянията.

"Съборът приканва украинските и съветските управляващи да продължат преговорния развой и да потърсят мощни и рационални слова, които да спрат кръвопролитията ", се споделя в документа.

Украйна бе под духовното управление на Москва от няколко века насам. Митрополит Онуфрий, глава на Украинската православнацърква, показва ясна поддръжка за украинската войска от началото на войната, като постоянно изнася проповеди за починалите бойци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР