Украинската православна църква, която досега беше свързана с Москва, обяви

...
Украинската православна църква, която досега беше свързана с Москва, обяви
Коментари Харесай

Украинската православна църква скъса с руската

Украинската православна черква, която до момента беше обвързвана с Москва, разгласи през вчерашния ден, че скъсва с Русия след нахлуването й в Украйна и става изцяло самостоятелна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съборът одобри съответните допълнения и промени в устава за ръководството на Украинската православна черква, които свидетелстват за цялостната автономия и самостоятелност на Украинската православна черква ", се споделя в огласено през днешния ден разпореждане на Църквата, представено от ТАСС.

Освен това Съборът предложи да се възобнови разговорът с разколническата Православна черква на Украйна и изрази също противоречие с позицията на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил за специфичната интервенция в Украйна.

В постановлението Украинската православна черква прикани украинските и съветските управляващи да продължат договарянията, с цел да се постави завършек на спора ида се прекратят кръвопролитията.

Досега Украинската православна черква беше самоуправляваща се черква с необятна автономност в границите на Руската православна черква. Решението за отделянето бе взето на обща среща в Киев на архиереите, свещениците и миряните на Украинската православна черква.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР