Украинската група Kalush Orchestra завърши своето изпълнение на финала на

...
Украинската група Kalush Orchestra завърши своето изпълнение на финала на
Коментари Харесай

Kalush Orchestra на Евровизия: Помогнете на Мариупол и Азовстал!


Украинската група Kalush Orchestra приключи своето осъществяване на финала на състезанието Евровизия в събота вечерта с апел към света за помощ на хората, обсадени от съветските сили в Мариупол.

Групата се състезава с песента Stefania, която съчетава хип-хоп и украинска национална музика.

Солистът Олег Псюк я посвети на своята майка и на всички дами, които пазят своите деца от ужасите на войната.

Клипът на песента е сниман в Ирпен, който бе завзет от съветските войски при започване на нашествието, само че по-късно украинските сили възвърнаха контрола там.

В тази ария събра над 14 милиона гледания, а на – над 7 милиона.

" Някои считат, че ние може да победим поради войната, само че нашата ария беше в петицата на любимците още преди началото на спора – това значи, че тя подхожда на хората, без да зависи от протичащото се ", сподели Псюк в изявление прид италианската организация Анса.

След като групата извърши песента в събота вечерта, той призва на британски: " Моля, помогнете на Украйна! Помогнете на Мариупол! Помогнете на " Азовстал " в този момент! "

Металургичният цех " Азовстал " е едниственото място в опустошения пристанищен град, който не е под контрола на съветските войски. Там се намират няколкостотин украински военни, които не желаят да се предадат в плен на руснаците. През последните седмици те приканват интернационалната общественост да подсигурява тяхната безвредна евакуация от индустриалната зона.

Украйна е измежду любимците на тазгодишния конкурс Евровизия, който се организира в италианския град Торино.

По време на финала още един участник изрази от сцената поддръжка към Украйна: исландската група Systur приключи своето осъществяване с думите: " Мир за Украйна! ".
P { margin-bottom: 0.08in }A:link { so-language: zxx }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР