Украинската група Kalush Orchestra е продала кристалния микрофон, който получи

...
Украинската група Kalush Orchestra е продала кристалния микрофон, който получи
Коментари Харесай

Групата Kalush продаде наградата си от Евровизия и дари $900 000 на украинската армия

Украинската група Kalush Orchestra е продала кристалния микрофон, който получи за успеха си на песенния конкурс " Евровизия " през 2022 година, на благотворителен търг за 900 000 $. Според обява в акаунта на групата в Instagram, купувачът е бил криптовалутната борса WhiteBit.

" Благодарни сме на всеки един от вас, който подари средства за този търг и сме изключително признателни на екипа на [борсата] WhiteBit, който купи премията за 900 хиляди $ и от този миг нататък е законният му притежател ", се споделя в изказването.

Един от уредниците на търга е украинският ефирен водещ Сергий Притула, който е началник на благотворителната фондация " Сергий Притула ", която оказва помощ на украинските военни. След търга Притула заяви на страницата си в Instagram, че парите, получени от продажбата на премията, ще бъдат употребявани за закупуване на безпилотни самолети PD-2 за украинската войска.

На 66-ия конкурс за ария на Евровизия, извършен в Торино, Италия, украинската хип-хоп група Kalush Orchestra победи с песента си Stefania. На второ място се класира Англия, а на трето - Испания./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР