Украинската армия заяви днес, че е отблъснала няколко опита за

...
Украинската армия заяви днес, че е отблъснала няколко опита за
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е отблъснала руски атаки в Донецка област


Украинската войска съобщи през днешния ден, че е отблъснала няколко опита за нахлуване на съветските войски в източната Донецка област, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6273
В неделя Русия завладя прилежащата Луганска област - другата съставка на промишления район Донбас в Източна Украйна, над който желае да откри цялостен надзор.

Руските въоръжени сили северно от основния град Славянск са отблъснати, сподели генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Той съобщи още, че боевете за топлоелектрическата централа в Углегорск, Бахмутски регион, не престават.

Украинските сили обаче са отблъснали съветска офанзива южно от централата, покрай Новолуганское.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви още за несполучливи съветски набези покрай Билогоровка и Верхньокамянка, на границата сред Донецка и Луганска област.

Малко на юг обаче, съветските войски в Спорное са съумели да напреднат към град Северск благодарение на масиран артилерийски обстрел и поддръжка от въздуха, признава сводката.

Украинският общоприет щаб заяви още за натоварен артилерийски обстрел на доста места от фронта в Харковска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска област. Руските въоръжени сили са нанесли и няколко въздушни удара с хеликоптери.

Тези изказвания не може да бъдат доказани по самостоятелен път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР