Украинската армия започна дългоочакваното контранастъпление срещу окупационните руски сили, откривайки

...
Украинската армия започна дългоочакваното контранастъпление срещу окупационните руски сили, откривайки
Коментари Харесай

Украйна започна офанзивата със западни оръжия

Украинската войска стартира дълго чаканото контранастъпление против окупационните съветски сили, откривайки решаваща фаза във войната, която би трябвало да докара до възобновяване на териториалния суверенитет на Украйна и опазване на поддръжката на Запада в нейната борба против Москва, съобщава The Washington Post.

В сряда вечерта украинските войски ускориха офанзивите си на фронтовата линия в югоизточната част на страната. Новината за контранастъплението е доказана от четирима военни, които обаче са поискали анонимност, защото не са упълномощени да разискват обществено развиването на бойните дейности.

Според информацията на американския вестник, в редиците на украинските елементи са профилирани щурмови елементи, въоръжени със западни оръжия и подготвени по тактиката на НАТО. 

Washington Post отбелязва, че съветските военни блогъри също оповестяват за тежки боеве в региона на Запорожие, част от фронтовата линия, която от дълго време се смяташе за евентуално място на новата украинска акция.

Нанасяйки удар на юг през равните полета на Запорожие, силите на Киев биха могли да прережат така наречен " сухопътен кулоар "  между континентална Русия и Кримския полуостров, прекъсвайки основни съветски линии за доставки, прецизира " Фокус ". 

Изданието напомня думите на украински публични лица през последните дни, че няма да създадат публично известие, че контранастъплението е почнало и че нито едно деяние няма да означи началото му. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР