Украинската армия направи пробив в южната област Херсон и пое

...
Украинската армия направи пробив в южната област Херсон и пое
Коментари Харесай

Русия призна: Пробив на украинската армия към Херсон

Украинската войска направи пробив в южната област Херсон и пое контрола над няколко обитаеми места, заяви в понеделник съветски чиновник.

„ Напрегнато е, да го кажем по този начин ”, съобщи Владимир Салдо, назначеният от Русия началник на Херсонска област: „ Там, където е язовир Каховка, има населено място, наречено Дудчани... точно в този регион има пробив и има обитаеми места, завладяни от украинските войски ”.

Дудчани се намира на западния бряг на река Днепър, на към 40 км надолу по течението от мястото, където бяха ситуирани съветските позиции в събота.



Властите и военното командване на Украйна резервират политиката си да не разясняват контраофанзивата към Херсон.

Руски блогъри обаче оповестиха за украинско нахлуване с танкове на десетки километри във вътрешността в до неотдавна следената от Русия територията по западния бряг на Днепър.

В един от редките случаи, в които публично лице от Украйна дава информация за обстановката на терен, Антон Герашченко, консултант на вътрешното министерство, разгласява видео на украински боец, развяващ националното знаме в Золота Балка в Херсонска област.

Украинската контраатака заплашва с обграждане десетки хиляди съветски бойци.



Снабдяването на съветската войска на западния бряг на Днепър към този момент е мощно затруднено, реката е доста необятна, а Украйна е разрушила всички мостове по нея и нападна непрекъснато понтонните уреди и фериботите, употребявани от руснаците.

Украинското оперативно командване на южния фронт в утринната си сводка през днешния ден не разяснява в елементи обстановката в Херсонска област, а се ограничи до известие, че са реализирани частични триумфи.



От украинската войска молят също по този начин локалните интернет платформи и консуматори да не разгласяват никаква информация за хода на контраофанзивата, даже в случай че тя постъпва от надеждни източници.

: A Russian T-72B3 tank was captured by the Ukrainian army in Oblast - here it can be see recovered by a Ukrainian T-72AMT.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР