Украинската армия е използвала произведени в България гранатомети при обстрела

...
Украинската армия е използвала произведени в България гранатомети при обстрела
Коментари Харесай

Руски медии: Украинската армия обстреляла ДНР с гранатомети, произведени в България

Украинската войска е употребила създадени в България гранатомети при обстрела против Донецката национална република. Това заяви ТАСС, цитирайки представителя на националната милиция на непризнатата република, написа Българска телеграфна агенция.

Посочва се, че при обстрела на селището Зайцево са употребявани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, създадени в българския цех “Арсенал ”.

“Този факт образно удостоверява по какъв начин Западът доставя Украйна със смъртоносно оръжие, благодарение на което се унищожават мирните поданици на републиките в Донбас ”, написа в текста на известието.

Продължаващите доставки на модерни оръжия и муниции в Украйна от страна на НАТО-вските страни подтикват Киев към военно решение на казуса в Донбас, сподели съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Емнюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до премеждия на мирните поданици на непризнатите републики, които се постанова да бъдат евакуирани в Русия, с цел да бъдат избавени.

До момента към 40 000 души от Донбас са пристигнали на съветска територия. В граничещите с Украйна Ростовска и Воронежска е въведен режим на изключителна обстановка. Разгърнати са десетки пунктове за краткотрайно настаняване. Общо 30 района в Русия са изразили подготвеност да приютят поданици на непризнатите Донецка и Луганска република в Украйна.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР