Украинската армия е изгубила контрола върху стратегическия важния град Лиман

...
Украинската армия е изгубила контрола върху стратегическия важния град Лиман
Коментари Харесай

Руските сили продължават настъплението към Северодонецк и Лисичанск в Луганска област

Украинската войска е изгубила контрола върху стратегическия значимия град Лиман в Донецка област. По данни на регионалния шеф съветските сили управляват към този момент 95 % от Луганска област.

Продължава настъплението на съветските сили към Северодонецк и Лисичанск в Луганска област.

Областният шеф Серхий Хайдай призна, че може да се наложи украинските елементи да се изтеглят от последните места на опозиция, с цел да не бъдат пленени. Украинската полиция е евакуирала 31 души от Лисичанск, измежду които 13 деца.

Автомобил с филантропична помощ за града е бил развален вследствие на бойните дейности.

Според началника на военната администрация в Северодонецк Олександър Стрюк две трети от града е към този момент под обграждане, само че бранителите му не престават да оказват опозиция.

Руска ударна група е навлязла в краен квартал. Около 90 на 100 от постройките в Северодонецк са развалени, а 60 % са разрушени.

Същевременно във видеообръщение президентът Володимир Зеленски изрази своята увереност, че Донбас ще остане украински:

" Ако окупаторите считат, че Лиман или Северодонецк ще бъде техен, бъркат - Донбас ще бъде украински, тъй като това сме ние, това е нашата същина и даже в случай че Русия на всички места донесе разрушени или страдалчество, ние ще възстановим всеки град и всяко обитаемо място ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР