Украинска артилерия е атакувала щаба на руската паравоенна наемническа групировка

...
Украинска артилерия е атакувала щаба на руската паравоенна наемническа групировка
Коментари Харесай

Украинските сили твърдят, че са унищожили щаб на ЧВК Вагнер

Украинска артилерия е атакувала щаба на съветската паравоенна наемническа формация " Вагнер " в Попасна, Източна Украйна, заяви украинският губернатор на Луганския район Сергей Гайдай в понеделник. Съобщението бе доказано от няколко военни репортери на медии, само че към този момент няма без значение удостоверение. Според Гайдай вследствие на удара евентуално са починали 100 съветски наемници, в това число от управителния състав.

Снимки, оповестени в Телеграм-канал, демонстрират съществени провали на щаба на групата " Вагнер ".



Гайдай споделя, че местонахождението на щаба е открито с помощта на съветски публицист.

Този път сполучлив удар унищожи щаба на " Вагнер " в Попасна, заяви той.

е обвързвана с военни закононарушения, напомня Би Би Си.

Нейни бойци бяха ситуирани в Крим и Донбаския район на Украйна през 2014 година, когато подкрепяните от Кремъл сили изтласкаха украинските войски от територията, която след това Русия разгласи за своя.

, Либия, Мали, и така нататък

, която е тясно обвързвана с Евгений Пригожин – прочут като " готвача на Путин ", защото неговият кетърниг бизнес от дълго време оказва помощ на президента Владимир Путин.

Това е повода Пригожин да бъде включен в санкционните описи на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати.

Макар да се води частна военна компания, тя се състои от подкрепяни от Кремъл наемници, които водят война в негов интерес, настояват западни специалисти.

Украинският ежедневник " Украинска истина " заяви, че съветският публицист Сергей Среда е разкрил местонахождението на щаба на " Вагнер " в своя обява в Телеграм-канал на 8 август. Той е разгласил фотоси от свое посещаване в щаба и на една от тях е бил изписан адресът - Мироновска12, Попасна.

По-късно обявата е била отстранена, само че нейни копия циркулират из обществената медия.

Попасна се намира южно от Северодонецк в Луганския район, който в този момент е напълно под контрола на съветската войска.

Руските войски изнасят фамилиите си от окупирания от съветската войска град Мелитопол, заяви в понеделник кметът на града Иван Фьодоров.

Той разяснява, че това става в резултат на дейностите на украинската войска и партизански елементи през последната седмица.

По думите му съветските войски интензивно се придвижват от Херсон към Мелитопол.

В неделя управляващите в Херсон оповестиха, че по-голямата част от съветското военно командване напуща града.

Първият зма.-ръководител на регионалния съвет Юрий Соболевский съобщи, че украинската артилерия е унищожила мост над река Днепър в Херсонска област и че всички основни пътища са под огневия надзор на украинските сили.

" Очевидно това е главната причина, заради която военното командване напуща Херсон ", сподели той.

Преди това украинските военни споделиха, че още веднъж са атакували Антоновския авто мост в Херсон. Соболевский твърди, че в този момент по този мост не може да се мине даже пешком.

За това, че съветските командири напущат Херсон, заяви и ръководителят на Николаевската военна администрация Виталий Ким в събота.

Украинските войски отблъснаха съветски офанзиви против градовете Соледар и Бахмут в Донецка област, заяви през днешния ден генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, представен от ДПА.

Успоредно с това съветската войска и сепаратистите не престават да обстрелват украинските позиции в източния украински район.

В Донецка област силите на Киев са отблъснали също набези северно от Славянск и в региона на град Угледар. Украинската войска осуети руси офанзиви и в региона на селата Пески и Первомайское, се споделя още в изказването.

Руските въоръжени сили не престават да обстрелват с артилерия позициите на украинската войска по целия фронт. Те са нанесли и шест въздушни удара, заяви още украинският общоприет щаб.

Руското министерство на защитата заяви в утринната си сводка за нанесени провали на " пункта на дислокация на задгранични наемници " в региона на Золочев, Харьковска област.

Русия твърди, че вследствие на удара са убити над 100 " бойци от Полша и Германия ", а още над 50 са ранени.

Министерството оповестява за нанесени въздушни удари в региона н Белогорка и Лозовог в Херсонска област, при които са убити " над 160 националисти " от 63-та механизирана бригада на украинската войска, а Донецка област са убити " над 260 националисти " от две бригади на украинската войска.

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през днешния ден, че страната му цени своите връзки с страни в Латинска Америка, Азия и Африка и е подготвена да предложи на своите съдружници модерни оръжия, съобщи Ройтерс.

" (Ние) сме подготвени да предложим на нашите съдружници най-съвременните типове въоръжение - от стрелково оръжие, през бронирани машини и артилерия до военна авиация и безпилотни летателни апарати ", сподели Путин на церемонията по откриването на форума " Армия-2022 " покрай Москва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР