Ужас сковава сърцата ни. Ледени тръпки пролазват по ръцете ни,

...
Ужас сковава сърцата ни. Ледени тръпки пролазват по ръцете ни,
Коментари Харесай

„Ужас“ на Дан Симънс ще завладее сърцата ви - отговори правилно и спечели копие от книгата!

Ужас сковава сърцата ни. Ледени тръпки пролазват по ръцете ни, тъй като корабите „ Еребус “ и „ Терор “ още веднъж подвигат котва, с цел да потеглят към Арктика и да не се завърнат повече. 

ИГРА:  Отговори вярно на нашия въпрос във FACEBOOK  и завоюва копие от книгата! 

Това е " Ужас " на Дан Симънс. Вдъхновен от трагичната експедицията на британския аристократ сър Джон Франклин, романът дава допустимо пояснение за случилото се с екипажа от 129 откриватели. През 1845 година те потеглят с два от най-модерните кораби на своето време и задоволително храна за три години, с цел да търсят морски път до Азия през Полярния кръг.

През септември 1846 година животът на екипажа е сполетян от застрашителен поврат – корабите засядат в леда край остров Крал Уилям до Канада и не помръдват, а огромна част от храната се оказва негодна поради погрешно предпазване. 

Спасителната интервенция в търсене на двата кораба и следи от екипажа стартира през 1848 година и продължава цели три десетилетия. 

Какво се е случило с корабите и екипажа?

През 2014 година най-сетне е открит „ Еребус “, а няколко години по-късно и „ Ужас “. Но вместо това да хвърли светлина върху ориста на екипажа, то повдига още въпроси. Корабната структура на „ Ужас “ била пригодена за тежки удари, само че по корпуса липсвали всевъзможни пробойни. Как тогава корабът е потопен?

Екипът от откриватели, които са го разкрили, споделя, че „ влязохме в столовата, в няколко каюти, намерихме склада с провизиите, където имаше чинии и консерва на рафтовете. Забелязахме две бутилки вино, маси и празни рафтове. Намерихме бюро с отворени чекмеджета… “

Една смразяваща кръвта история, претворена в книга

Ако тази вълнуваща и мистериозна история не ви е убедила да посегнете към романа на Дан Симънс, може би ще го създадат множеството му литературни награди. Той се появява през 2007 година и бързо се трансформира в обичана книга на хиляди читатели по света. На идната година е номиниран за премиите „ Бритиш фентъзи “, „ Брам Стокър “ и „ Шърли Джаксън “ и печели премията на Международната колегия на писателите на хорър.

През 2018 година се появява и сериалът на AMC, който се радва на топъл банкет както от страна на феновете, по този начин и на филмовата рецензия. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР