Уиндсърф? Най-старият маяк в Европа? Разходка по следите на Ромео

...
Уиндсърф? Най-старият маяк в Европа? Разходка по следите на Ромео
Коментари Харесай

Задължително посетете тези пет градчета около Милано (СНИМКА)

Уиндсърф? Най-старият маяк в Европа? Разходка по следите на Ромео и Жулиета? Вкусване на същински пармезан? Можете да извършите всички тези неща, в случай че в миналото имате щастието да се намирате директно до Милано. Генуа

Бившата столица на Генуезката република се счита за един от най-красивите градове в Италия. Тук са съхранени старите жилищни квартали.

Самият град се намира на 2 часа път с кола южно от Милано.

Предлага същински лабиринт от улички. В остарелия град наложително обърнете внимание на църквата Сан Лоренцо. Разходете се из живописния риболовен квартал. Отделете минути за приятност в село Порто Антико, а по-късно отидете до паметника на Христофор Колумб на Пиаца Данте.

В Генуа ще откриете и най-стария европейски маяк – Лантерна. Тук се намира и най-големият в Европа аквариум. Особено забавни са луксозните дворци на Генуа.

Торино

Можете да се придвижите от Милано до Торино с трен. Пътят е единствено един час. Този град е бил дълги години търговски център.

Заслужава си да му отделите няколко дни. Отскочете до църквата Сан Джовани Батиста, по-късно разгледайте средновековната кралска резиденция Палацо Реале и средновековните мостове.

Верона

Извън стените на Верона няма живот, единствено пъкъл, чистилище и изтезания – това са думи на самия Шекспир.

Градът се намира на 2 часа път източно от Милано. Преди седем века там се е разигравало действието в „ Ромео и Жулиета “.

Пиесата може да бъде употребена като справочник из града.

Задължително се разходете до римския амфитеатър Арена ди Верона. Тя е третата по величина в света, след Колизеума в Рим и арената в Капуе.

Парма

От Милано до Парма е единствено половин час път. Местните пасторални пейзажи ще ви омагьосат.

Задължително пробвайте локалната шунка. Определено сте чували за нея!

Освен гастрономически провокации, в града ви чакат катедрален храм Дуомо, баптистерий Бенедето Антелами, дворецът Дукале, църквата Сан Джовани Евангелиста и часовниката кула Пармиджано.

Комо

Градът е ситуиран на южния бряг на едноименно езеро. Последното съставлява един от най-привлекателните курорти.

Най-северната част на езерото открива пред любопитния взор на екскурзианта град Колико – той се слави с превъзходните си панорамни гледки.

На езерото Комо са добре развити разнообразни рискови водни спортове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР