Уимбълдън, първи кръгВиктория Томова – Тереза Смиткова 7-6(3) 6-1Първата ракета

...
Уимбълдън, първи кръгВиктория Томова – Тереза Смиткова 7-6(3) 6-1Първата ракета
Коментари Харесай

Мечтан старт! Томова ще играе срещу легендата Серина Уилямс

Уимбълдън, първи кръг
Виктория Томова – Тереза Смиткова 7-6(3) 6-1

Първата ракета на България Виктория Томова продължава с извънредно си показване на Уимбълдън! Родната състезателка сподели превъзходна игра в първия си мач от главната скица и се наложи над Тереза Смиткова с 7-6(3) 6-1.

Този резултат и обезпечава желан конфликт с някогашната номер 1, носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серина Уилямс.

Томова стартира доста мощно и бе покрай пробив още в откриващия гейм, само че не се възползва от брейкбола си. Все отново тя съумя да пречупи съперничката си при 2-2, а след това се избави от 15-40, с цел да поведе с 4-2.

Постепенно Смиткова стартира да се завръща в мача. Чехкинята пласираше плътни удари и затрудняваше българката още от ретур. Това докара до равнене на резултата за 5-5, като Виктория изпусна сетбол в гейма.

Все отново видяхме бърз рибрейк, който бе обезпечен с отлично напредване по корта и топка по късия диагона. На собствен сервис обаче Томова още веднъж изгуби самодейността и не можеше да отговори на мощните удари на съперничката ѝ, която прати сета в тайбрек след пробив на 0.

Решаващият гейм стартира с превъзходен, неспасяем ретур на водещата ни тенисистка, която по-късно затвърди, печелейки и двете си подавания – 3-0. В четвъртото разиграване още веднъж натисна от ретур и Смиткова не съумя да сърне топката в корта. Впоследствие поведе с 5-0, преди да допусне двойна неточност и да сгреши от воле. Ас на чехкинята направи резултата 3-5, само че Томова си обезпечи нови 3 сетбола с превъзходен лоб. Реализира още първия – 7-6(3).

В първото подаване на българката във втората част се стигна до дюс, само че два постоянни сервиса я измъкнаха от сложното състояние.

Редица непредизвикани неточности дадоха две благоприятни условия за пробив на Томова в идващия гейм. Още при първия Смиткова не съумя да вкара начален удар – 2-0.



Родната състезателка затвърди на 0, след което реализира нов брейк, освен това също на 0, с цел да получи стабилен задатък във втората част – 4-0. Смиткова не съумя да се върне в частта и в последна сметка Виктория Томова затвори дуела при 7-6(3) 6-1.

TennisKafe.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР