UFC има много фенове по цял свят, нищо че най-много

...
UFC има много фенове по цял свят, нищо че най-много
Коментари Харесай

Най-сетне UFC ще покори и Франция

UFC има доста почитатели по целия свят, нищо че най-вече галавечери се провеждат и организират на територията на Америка. Но този септември за първи път смесените бойни изкуства ще блеснат и във Франция.
 Кристиано Роналдо, бокс, UFC и какво избира да гледа по малкия екран вместо футбол
Какво гледа Кристиано Роналдо по малкия екран

Какво друго вълнува португалеца

Точно по този начин, на 3 септември UFC ще провежда първото си събитие в Accor Arena в Париж. От ESPN разбираме, че след многогодишна битка с френските управляващи Дейна Уайт и компания ще могат да пренесат света на UFC и във Франция.

По думите на Уайт в страната има близо четири милиона фена на смесените бойни изкуства, които чакат сходно събитие от десетилетия. Едва през 2020 година ММА бе узаконен като спорт във Франция, което в този момент отваря вратите за Дейна Уайт и бойците от UFC.

Очертава се това да бъде третата галавечер на UFC в Европа за годината, като през март към този момент се състоя първата в Лондон, а през юли столицата на Англия още веднъж ще одобри събитие.

Към момента не е разгласен нито един дуел за събитието в Париж, като билетите ще бъдат пуснати в продажба от 24 юни. Уайт споделя, че през идващите месеци ръководената от него организация ще работи тясно с френската боксова федерация и федерацията по ММА в страната.

Конкурентът на UFC - Bellator, към този момент съумя да стъпи на френска земя, организирайки две събития от легализирането на ММА в страната до момента.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР