Уест Хям се наложи над Фиорентина с 2:1 в Прага

...
Уест Хям се наложи над Фиорентина с 2:1 в Прага
Коментари Харесай

Уест Хям спечели първи трофей в Европа от 1965 година

Уест Хям се наложи над Фиорентина с 2:1 в Прага и завоюва купата в шампионата Лигата на конференциите. Това е първи европейски трофей за отбора от Лондон от 1965 година, когато бе извоювана Купата на носителите на национални купи. Последният важен трофей на „ чуковете ” пък бе ФА Къп, извоюван през 1980 година.

Малко след половин час игра капитанът на италианците Кристиан Бираги бе ударен с чаша в главата от почитателите на Уест Хям, като се наложи да му бъде оказана лекарска помощ, а дикторът на стадиона предизвести, че мачът може да бъде преустановен поради деянията на британската аудитория. Наложи се Деклан Райс да успокои част от почитателите.

В добавеното време на първата част Куаме от Фиорентина стреля с глава, като топката срещна десния дирек на вратата на Ареола. Йович вкара при добавката, само че попадението не бе прието, защото сръбският нападател бе в състояние на засада.

В 57-ата минута Куаме стреля от границата на наказателното поле, а вратарят на Уест Хям Ареола избави. Веднага по-късно Уест Хям изиска дузпа за игра в ръка на Бираги и след разглеждане със системата за видео повторения съдията Дел Серо Гранде уточни углавен удар. Саид Бенрама бе безукорен при осъществяването, като стреля в левия ъгъл, до момента в който вратаря Тарочано се хвърли на другата страна.

Фиорентина незабавно съумя да отвърне на удара. В 67-ата минута италианците направиха образцова офанзива, при която Николас Гонсалес смъкна топката с глава, Джакомо Бонавентура я спря с левия крайник и незабавно с десния сред двама бранителя я насочи в десния низък ъгъл на вратата – 1:1.

В 72-рата минута отборът от Флоренция бе покрай цялостен поврат. Артур Кабрал подаде на Мандрагора, който с левия крайник стреля покрай десния дирек на вратата.

В последната минута на постоянното време Уест Хям нанесе решаващия си удар. Лукас Пакета изведе Джаред Боуен зад отбраната, последният напредна и съумя да прокара топката зад тила на излезлия да го пресрещне Пиетро Терачано 2:1.

По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР