Уелският град Рексъм, бастион на Лейбъристката партия от 1935 г.,

...
Уелският град Рексъм, бастион на Лейбъристката партия от 1935 г.,
Коментари Харесай

Подкрепящият Брекзит Уелс - барометър за британските избори

Уелският град Рексъм, бастион на Лейбъристката партия от 1935 година, на парламентарните избори в четвъртък може да избере консерваторка за собствен представител. Това е симптом, че Брекзит е трансформирал политическия пейзаж в Уелс.

Ако торите победят в този остарял миньорски град на границата с Англия, това ще е положително предвещание за премиера Борис Джонсън.

Миналия месец социологическите изследвания посочваха, че Рексъм и още три изборни региона в северната част на Уелс ще се преориентират от Лейбъристката към Консервативната партия.

" Ако консерваторите завоюват болшинство (в английския парламент), това частично ще стане с помощта на Уелс ", акцентира Роджър Оуън-Скъли, учител по политически науки в Кардифския университет.

Рексъм " се нуждае от дребен брой гласове, с цел да си смени цвета ", счита той. Освен това сегашният народен представител лейбърист от този изборен регион няма да се яви на тези избори. Това доста усложнява задачата на главната опозиционна партия в Обединеното кралство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР