Уелсецът Герейнт Томас изненадващо спечели първия етап на тазгодишното издание

...
Уелсецът Герейнт Томас изненадващо спечели първия етап на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Изненадващ победител в първия етап на Тур дьо Франс

Уелсецът Герейнт Томас изненадващо завоюва първия стадий на тазгодишното издание на Тур дьо Франс, финиширайки за най-кратко време в 14-километровото самостоятелно гонене по часовник под дъжда в Дюселдорф.

ТУР ДЬО ФРАНС - НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

Томас мина трасето за 16:04 минути и ненадейно лиши успеха на Тони Мартин, който не можа да облече жълтото трико пред родна аудитория в немския град. Телевизионните камери въобще не дадоха онлайн спускането на Томас, само че той изненада всички и за първи път в кариерата си ще носи именитата фланелка за водач в генералното класиране на Тур-а. Също по този начин това е първа етапна победа в кариерата на Томас в някоя от огромните колоездачни обиколки, а сполучливият ден на Тим Скай бе допълнен от третата позиция на Васил Кириенка с 16:11 минути, като втори завърши Щефан Кюнг от Военноморски сили с пет секунди пасив по отношение на спечелилия. Фаворитът за четвърта последна победа в Тур дьо Франс Кристофър Фрум приключи на шесто място с 12 секунди закъснение от съотборника си Томас.

1er Maillot Jaune pour Geraint Thomas! / 1st Yellow Jersey for @GeraintThomas86! #TDF2017 pic.twitter.com/vIpuNqKmcN
— Le Tour de France (@LeTour) July 1, 2017 ЛЕГЕНДАТА ГРЕГ ЛЬОМОНД ЗА SPORTAL.BG: КИНТАНА И ФРУМ СА ФАВОРИТИТЕ В ТУР-А

Испанският деец Алехандро Валверде бе заставен да се откаже от по-нататъшно присъединяване в Тур дьо Франс 2017 поради тежка злополука по дъждовните улици на Дюселдорф. Тазгодишната Обиколка на Франция има рекордно малко планувани километри за тичане по часовник - единствено 36.5 - като още 22.5 ще бъдат извършени в предпоследния стадий в Марсилия, което също е смяна в маршрута за тази година по отношение на планинските финиши напоследък.
Geraint Thomas se lleva la CRI inaugural del #TdF2017. Valverde, abandona por caída #TourEnCOPE (@Eurosport_ES) pic.twitter.com/fEU2pxlQd7
— COPEdaleando (@Copedaleando) July 1, 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР