УЕФА отне домакинството на Истанбул на финалния мач в Шампионската

...
УЕФА отне домакинството на Истанбул на финалния мач в Шампионската
Коментари Харесай

УЕФА лиши Истанбул от финала в Шампионската лига

УЕФА лиши семейството на Истанбул на финалния мач в Шампионската лига единствено две седмици преди той да се състои. Двубоят сред " Манчестър Сити " и " Челси " трябваше да се състои на 29 май на Олимпийския стадион " Атататюрк ". Причината за решението на европейската футболна асоциация е обвързвано с пандемията от COVID-19. Британското държавно управление е сложило Турция в аления лист за пътешестване, което значи, че футболистите на двата тима би трябвало да карат 10-дневна карантина, а и почитатели няма да могат да пътуват за мача. А УЕФА държи да има фенове на двата най-важни мача в шампионатите - финалите в Шампионската лига и Лига Европа.

Веднага е била разисквана опцията мачът сред " Манчестър Сити " и " Челси " да се играе на стадион " Уембли ", което би било най-удобно и да двата клуба. Но този път правилата за карантина при влизане във Англия са се оказали спънка.

Затова е било взето решението финалът да се играе на стадион " Драгао " в Порто, като на него ще бъдат позволени 6000 фенове. 

The between Manchester City and Chelsea will now be held at the Estádio do Dragão in Porto.

6,000 fans of each team will be able to attend.

Full story: ⬇️
— UEFA (@UEFA)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР