УЕФА одобри мерките за реинтеграция на девет от клубовете, които

...
УЕФА одобри мерките за реинтеграция на девет от клубовете, които
Коментари Харесай

Страшно наказание грози три европейски гранда

УЕФА утвърди ограниченията за реинтеграция на девет от клубовете, които се отхвърлиха от присъединяване си в Европейската Суперлига. Отборите на Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм ще вземат с 5% по-малко от наградните фондове от европейските клубни шампионати, в които вземат участие, като глобата ще важи за един сезон.

Въпреки това, Барселона, Реал Мадрид и Ювентус отхвърлиха да признаят изцяло неуспеха на Суперлигата и ще бъдат дадени на дисциплинарните органи на УЕФА, с цел да стане ясно тяхното наказване. Една от глобите може да бъде изваждането им от Шампионската лига.

Деветте клуба ще създадат общо „ подаяние “ от 15 милиона евро за това, което УЕФА назовава „ жест на благосклонност “ в интерес на детския, младежкия и мъжкия футбол.

„ Обявените ограничения са показателни, само че нито една от финансовите наказания няма да отиде в УЕФА. Всички те ще бъдат вложени в младежкия и мъжкия футбол в локалните общности в цяла Европа, в това число Англия. Тези клубове бързо осъзнаха грешките си и започнаха дейности, с които демонстрираха, че се разкайват за стореното и ще бъдат ангажирани с европейския футбол. Същото не може да се каже за клубовете, които не престават да поддържат по този начин наречената „ Суперлига “, а УЕФА ще се оправи с тези клубове по-късно “, се споделя в изказването на Александър Чеферин.

Клубовете също по този начин ще бъдат санкционирани със 100 милиона евро, в случай че решат още веднъж да играят в сходен шампионат, или с 50 милиона евро, в случай че нарушат други свои задължения към УЕФА като част от съглашението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР