УЕФА обвини хиляди фенове с фалшиви билети за закъснението на

...
УЕФА обвини хиляди фенове с фалшиви билети за закъснението на
Коментари Харесай

УЕФА вини “хиляди фенове с фалшиви билети” за забавянето на мача 

УЕФА упрекна " хиляди почитатели с подправени билети " за закъснението на началото на финала в Шампионската лига “Ливърпул” - “Реал” (Мадрид), приключил с успех за испанския гранд.

Мачът в Париж стартира близо 40 минути по-късно поради това, че хиляди почитатели на “Ливърпул” се редяха на опашки за влизане пред стадиона.

Още нощес британски публицисти, наблюдаващи и ентусиасти упрекнаха УЕФА и френските уредници за неприятния ред. Стигна се до приложимост на полицейска мощ и сълзотворен газ, защото почитатели потеглиха да прескачат огради или просто изгубиха самообладание.

Според уредниците обаче прекалено много хора с подправени билети са провокирали скупчвания на контролните пунктове. От “Ливърпул” желаеха публично следствие на случаите отвън стадиона.

„ Ние сме извънредно разочаровани от проблемите с влизането и нарушаването на периметъра за сигурност, пред който се сблъскаха почитателите на “Ливърпул” на “Стад дьо Франс “, споделиха от клуба. - Това е най-великият мач в европейския футбол и такива подиуми са неприемливи. Официално поискахме следствие на аргументите за тези проблеми. “

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Ливърпул почитател ограда край ШЛ 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

В изказването, оповестено от УЕФА малко преди края на мача, се споделя следното:

„ В началото на мача турникетите пред секторите на Ливърпул бяха блокирани от хиляди почитатели, които са закупили подправени билети. Това сътвори скупчване на ентусиасти, опитващи се да влязат. В резултат началото беше отсрочено с 35 минути, с цел да се даде късмет на допустимо най-вече почитатели с същински билети да получат достъп.

Тъй като имаше огромно скупчване на хора пред стадиона, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги изтласка от стадиона.

УЕФА демонстрира състрадание към засегнатите от тези събития и ще преразгледа тези въпроси незабавно дружно с френската полиция и управляващи, както и с Френската футболна федерация. “

Първоначално управляващите на стадиона оправдаха неразборията с „ късното идване “ на почитателите на британския вицешампион. В дните преди мача нямаше съществени произшествия във френската столица.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР