УЕФА обмисля предложението на Асоциацията на европейските клубове за разширяване

...
УЕФА обмисля предложението на Асоциацията на европейските клубове за разширяване
Коментари Харесай

Как ще изглежда новата ШЛ, ако готвени промени се осъществят?

УЕФА обмисля предлагането на Асоциацията на европейските клубове за разширение на формата на Шампионска лига. Според него тимовете ще играят до 17 мача на сезона, а не най-много 13, както е в този момент.
На последната среща в Париж европейските грандове са се съгласили на добавки към календара в шампионата, като по този метод се усилва и финансовият капацитет - добавяйки 4 дуела в календара, като всеки от тях ще носи още пари от ТВ права, реклами и билети.
Подобна смяна може да се окаже и решение за УЕФА, която се пробва да се оправи с концепцията за новосформиран шампионат - Европейска суперлига, посредством който огромните тимове да се отделят от Шампионска лига.
Към този миг липсва изясненост дали тези мачове ще бъдат в груповата фаза или в плейофите на най-силния европейски клубен шампионат. Според The Times, УЕФА е покрай съглашение с топ 5 шампионатите на Европа по този въпрос.
Едното решение би било обвързвано с груповата фаза и да се сътвори втора такава, както бе в интервала 1999-2003 година, написа AS. Вместо два дуела на 1/8-финалите клубовете ще играят още дуела, като елиминациите ще започват от 1/4-финалите.
Какъв е другият вид вижте в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР