УЕФА добави дъгата към логото си, като защити решението си

...
УЕФА добави дъгата към логото си, като защити решението си
Коментари Харесай

УЕФА добави дъгата към логото си в скандала с Унгария

УЕФА добави дъгата към логото си, като отбрани решението си да откаже да разреши стадион " Алианц Арена " в Мюнхен да бъде осветлен в същите цветове в символ на митинг против анти-ЛГБТ законите, признати в Унгария, осведоми " Франс прес ".

В изказване европейската футболна централа съобщи, че " е горда да носи цветовете на дъгата ", знак за ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и трансексуални), само че заставала зад решението си, като упорства, че настояването на град Мюнхен за осветление на стадиона било " политическо ".

Германия ще играе с Унгария на " Алианц Арена " довечера в последния ден от мачовете в групите на Евро 2020.

— UEFA (@UEFA)
" Самото искане беше политическо, обвързвано с наличието на унгарския футболен тим на стадиона за мача с Германия довечера ", съобщи УЕФА.

УЕФА съобщи, че дъгата е " знак, който въплъщава нашите съществени полезности, насърчавайки всичко, в което имаме вяра - по-справедливо и равнопоставено общество, толерантно към всички, без значение от техния генезис, убеждения или пол ".

И настоя, че решението му да отхвърли настояването на Мюнхен не е политическо, като съобщи, че " дъгата не е политически знак, а знак за нашата твърда ангажираност към по-разнообразно и приобщаващо общество ".

Искането на Мюнхен за осветление на стадиона в столицата на Бавария пристигна, откакто унгарският парламент утвърди възбрана за " разпространение " на хомосексуалността и смяна на пола на малолетни, законодателство, което съгласно критиците е даже по-строго от съветския закон за " гей агитация ".

Миналата година на хомосексуалните двойки също беше дейно неразрешено да осиновяват деца, мярка, която докара до редки рецензии на държавната политика от страна на унгарска спортна персона - вратарят на националния тим Петер Гулачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР