Уеднаквяването на действията на всички спасители, работещи на терен, предотвратяват

...
Уеднаквяването на действията на всички спасители, работещи на терен, предотвратяват
Коментари Харесай

Нов медицински стандарт ще намали смъртността при травматичните пациенти

Уеднаквяването на дейностите на всички спасители, работещи на терен, предотвратяват появяването на нови увреждания и понижава в пъти смъртността при травматичните пациенти. Това сподели Георги Борисов, който е парамедик четвърта степен от Спешна помощ и народен съветник по PHTLS – стандартът, който задава по какъв метод да се поддържа живота на пациент с контузия, съобщи БГНЕС.
Този стандарт е заложен в раздел 4 на новите медицински стандарти в незабавната помощ.
" Това е златен стандарт, който работи в огромна част от света. Доказано е със статистика, че има усъвършенстване при травматичните пациенти, които биват обслужени от хора, които имат тези знания в доболнична конюнктура. Той ще разреши на лекари и спасители да обслужват по-адекватно пациенти и да употребяват нови характерни техники, които са по-добри за пациента. Те ще минимализират спомагателните пострадвания, при изваждането на потърпевш човек в ПТП да вземем за пример ", изясни Борисов.
На въпрос на БГНЕС по какъв начин са работили незабавните медици до момента, той акцентира, че не е имало подобен стандарт и добави, че сега се работи по сходен метод, само че в полза на пациента е всички, ангажирани със спасяването на хората с контузии да работят по единни стандарти, а не който както може и желае. За задачата всеки искащ на този стадий може да бъде подготвен за своя сметка като упованията на ЦПО " Прогрес и познание ", която ще организира двудневните курсове е, той да бъде припознат от страната и тя да поеме заплащането му.
" Този курс цели да унифицира цялата система, всички да работят по един и същи стандарт, с цел да могат да работят като екип, без значение дали са пожарникари, парамедици, фелдшери, сестри ", акцентира парамедикът Борисов.
Стана ясно, че през 2017 година повече от 6888 души са потърпевши в пътно-транспортни катастрофи като починалите са 682, леко ранените са 6337, а тежко потърпевшите 1943.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР