Уебсайтът Ютюб, който е собственост на технологичния гигант Гугъл, заяви,

...
Уебсайтът Ютюб, който е собственост на технологичния гигант Гугъл, заяви,
Коментари Харесай

YouTube удължи срока на замразяването на профила на Доналд Тръмп

Уебсайтът Ютюб, който е благосъстоятелност на софтуерния колос Google, съобщи, че ще удължи периода на замразяването на профила на досегашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, съобщи Франс прес.

Ютюб оповести решението си броени часове преди встъпването в служба като президент на Съединени американски щати на демократа Джо Байдън.

"Като се вземат поради опасенията по отношение на възможни актове на принуждение, в канала на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския няма да могат да бъдат качвани видеоклипове и да бъдат правени директни излъчвания за спомагателен най-малък интервал от седем дни ", съобщи Ютюб в изказване, до което си обезпечи достъп Франс прес.

"Коментарите към видеоклиповете ще продължат да бъдат дезактивирани за неустановен интервал от време ", акцентира Ютюб.

Ютюб замрази профила на Тръмп, който е с 2,77 милиона клиенти, за първи път на 13 януари за период от седем дни. Освен това платформата изтри видеоклип, който съгласно нея нарушава политиките й за битка с насърчаването на насилието.

Ютюб взе това решение, откакто други обществени решения взеха по-радикални решения, отбелязва Франс прес. Натискът от неправителствени организации върху обществените мрежи нараства, като някои даже заплашиха Google с рекламен протест, какъвто проведоха против Facebook това лято.

След белязания от принуждение взлом на Капитолия от голям брой последователи на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския на 6 януари, софтуерните колоси взеха решение да приложат разпоредбите си към Тръмп доста по-строго, в сравнение с в предишното.

Facebook и Инстаграм краткотрайно замразиха профилите на Тръмп, а по-късно оповестиха, че профилите ще останат блокирани за неопределен срок. Туитър, от своя страна, дефинитивно изтри профила на досегашния американски президент. Примерът на Туитър бе последван от Снапчат и Туич.

Епъл, Google и Амазон блокираха обществената мрежа на консерваторите в Съединени американски щати Парлър, която е доста известна измежду последователите на президента Тръмп, като я изключиха от услугите си за уеб хостинг.

Всички тези компании обявиха, че дейностите им са подбудени от желанието да бъдат избегнати каквито и да било ексцеси и подиуми на принуждение по време на днешната гала по встъпване в служба на Джо Байдън като президент на Съединените щати.

В американската столица Вашингтон са взети извънредно строги ограничения за сигурност по отношение на церемонията по встъпване в служба на Байдън, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР