Удря ни първа за август силна магнитна буря. Наблюдаваме засилване

...
Удря ни първа за август силна магнитна буря. Наблюдаваме засилване
Коментари Харесай

17-ти и 18-ти август ще бъдат тежки за някои хора

Удря ни първа за август мощна магнитна стихия. Наблюдаваме усилване на Слънчевата интензивност.

В неделя беше записано приблизително по мощ слънчево изригване. Потоците от заредена плазма, изхвърлени в междупланетното пространство, ще доближат Земята на 17-ти вечерта, а на 18 август е пикът на бурята. Очаква се междинна по мощ геомагнитна стихия от клас G2-G3, сочат данните.

Според прогнозите на специалисти от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), интензивността на слънчевото леке AR3076  не е завършила и има огромна възможност от нови изригвания през днешния ден или на следващия ден, като вероятността съгласно прогнозите на организацията е към 60%.

Какво може да ни аргументи магнитната стихия?

Обикновено разстройствата въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. По-чувствителните към тези феномени могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Възможно е да има разстройства в връзките и навигационните системи и даже проблеми с интернет връзката.

Какво съставлява геомагнитната стихия и по какъв начин да се предпазим?

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км/сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокира образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и продължителното застояване в затворени пространства без чист въздух.

За феновете  

Бурята ще провокира красиви полярни сияния. Точките, от които те ще може да се следят най-добре са Северна Англия, Шотландия, Ирландия, Норвегия и Канада.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР