Удоволствието от секса намалява с възрастта. Отговор на въпроса защо

...
Удоволствието от секса намалява с възрастта. Отговор на въпроса защо
Коментари Харесай

Да си знаете: Удоволствието от секса намалява с възрастта

Удоволствието от секса понижава с възрастта. Отговор на въпроса за какво дават американски експерти, представени от в. "Дейли остарял ".
Изследването е направено от специалисти от северноамериканската организация NAMS (North American Menopause Society), чиято цел е да промотира здравето и качеството на живот при дами по време и след менопауза. За задачите му експертите са анализирали данни за 4500 дами от Англия. Участничките е трябвало да дават отговор на въпроси, свързани със половия им живот в посочения интервал.
Целта на проучването е била да откри за какво женското либидо и равнищата на удовлетворение от секса понижават по време и след менопаузата. Специалистите са проучили по какъв начин интимните взаимоотношения, здравословните и физиологичните фактори въздействат на половата фамилиарност и удовлетворението при дамите в този интервал.
Според откривателите аргументите за неналичието на предпочитание за секс с придвижване на възрастта са свързани с здравното положение, половата дисфункция, признаците на менопаузата и предписаните лекарства. Други фактори, допринасящи за намалено либидо, са проблемите в връзките, логистиката и усещанията за стареене.
Резултатите от изследването демонстрират, че едвам 3% от участничките разказват половия си живот като приемлив.
"Предизвикателствата, свързани със половото здраве, са постоянно срещани при дамите с напредването на възрастта. Факторът "партньор " - неналичието на подобен, влошеното му физическо или полово здраве, също е значим за интензивността и удовлетворението на дамите от интимния им живот. Проблемите, свързани с менопаузата, като сухота на влагалището и болежка по време на сексуален акт, също въздействат върху половата функционалност. Изненадващо е, че макар съществуването на ефикасни лечения, малко дами търсят лекуване за тези проблеми ", означават откривателите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР