Ударите по руските складове и снабдителни бази в Крим и

...
Ударите по руските складове и снабдителни бази в Крим и
Коментари Харесай

ISW: Украйна стои зад ударите в Крим

Ударите по съветските хранилища и снабдителни бази в Крим и покрайнините му евентуално са част от контраофанзива на украинските въоръжени сили за възобновяване на контрола над десния бряг на река Днепър.

Това заяви в дневния си преглед за войната в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Руските снабдителни линии от Крим поддържат непосредствено окупаторите в континентална Украйна, в това число в западната част на Херсонска област. Насочването на Украйна към съветски сухопътни линии, логистични и помощни уреди в Крим е в сходство с украинските контраофанзиви, които са ориентирани и към мостове над река Днепър и съветски логистични детайли в окупираната част на Херсонска област.

Крайният резултат от тази акция евентуално ще бъде нарушаването на способността на съветските сили да поддържат механизирани сили на десния бряг на Днепър и загубата на способността им да ги пазят със самолети и артилерия на левия бряг от украински контраатаки.

Руските сили правят наземни офанзиви в източната част на страната, само че не съумяват да напреднат северозападно от Славянск и източно от Северск.

Руските сили стартират настъпателни интервенции към Бахмут, югозападно от Авдеевка и югозападно от Донецк.

Руските войски организират несполучливи настъпателни интервенции в северната и северозападната част на Херсонска област.

Руското министерство на защитата съобщи, че украинските сили в Никопол се приготвят за провокации в Запорожската атомна електроцентрала, като по този метод основават осведомителни условия за по-нататъшен обстрел на Никопол.

Съобщава се, че чеченски елементи са трансферирани в Херсонска област, с цел да задържат съветски военни дезертьори .

Руските въоръжени сили не съумяват да набират бойци даже за сигурни и влиятелни позиции в съветската войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР