Ударите на Русия в Украйна по критичната инфраструктура целят две

...
Ударите на Русия в Украйна по критичната инфраструктура целят две
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Войната в Украйна постави въпроса за единството в Европа

Ударите на Русия в Украйна по сериозната инфраструктура целят две неща. Това сподели в обедния блок " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност, някогашен заместник-министър на защитата.

" Преди всичко тези удари целят да се принуди украинското управление, виждайки страданията на украинския народ, да одобри изискванията на Русия. И второто нещо, което цели – това е отцепване на Европа посредством това да се покаже какви са опциите на Русия да влияе върху цивилното население, студа, страданията и да накара самите европейски жители да бъдат по-страхливи против съветските дейности “.

Зимите в Украйна са извънредно студени, което ще сложи на огромно тестване украинския народ, добави Божилов. " Аз слушах през вчерашния ден изявления на украинското управление, на президента Зеленски, който споделя, че няма да се пречупи украинският народ. Слушах изявления и на украински жители, те също споделят, че свободата за тях няма цена, което значи, че нямат предпочитание да се подадат на този напън “.

Аз мисля, че тестванията, които предстоят, ще принудят доста хора да изоставен огромните градове и да потърсят избавление в по-малките градове и села, счита Божилов. " Прави ми усещане тактиката на Русия, първо, че нападенията против цивилната инфраструктура се ускоряват. Второ, имаме към този момент сигнали, които са потвърдени със фотоси от галактически апарати, че Русия дислоцира стратегически бомбардировачи по-близо до Украйна с всяка възможност да се засилят ударите против сериозната инфраструктура. Така че можем да чакаме утежняване на обстановката в Украйна, а и повече хора да търсят избавление или в самата Украйна, или на открито “.

Още 2013 година има оповестена от началника на съветския Генерален щаб теория, която включва с изключение на водене на войни с стандартни средства, само че също по този начин войни с агитация, дезинформация, добави специалистът. " Всичко това го виждаме и в този момент. Хибридните войни са вплетени в общата тактика на Русия за реализиране на военни цели. Проблемът е, че доста от нашите общества са повлияни от тази хибридна война, доста хора се въздействат от пропагандата и най-лошото е, че нямаме механизми да се оправим да се оправим с това. Това поражда разцепление, това поражда подозрение в оценките на хората. Хибридната война не трябва да се подценява, тя не е по-малко рискова от стандартната “.

Виждаме, че към този момент има смяна в архитектурата за сигурност, съобщи Божилов. " Тази архитектура за сигурност, която гарантираше мира в Европа, към този момент не действа. Нарушени са правилата, нарушено е доверието. Оттам нататък мъчно е да се каже по какъв начин ще наподобява новата архитектура за сигурност. Другият основен въпрос е за единството в Европа. Виждаме, че обособените страни заемат разнообразни позиции във връзка с оценката за ставащото в Украйна, по този начин и във връзка с ограниченията, които се одобряват против Русия. Не бива да слагаме условия Европа да се разедини. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР