Ударете вируса бързо и силно, подлагайки се на драстични краткосрочни

...
Ударете вируса бързо и силно, подлагайки се на драстични краткосрочни
Коментари Харесай

Zero Covid в Европа: Възможност или напразна надежда

Ударете вируса бързо и мощно, подлагайки се на фрапантни краткосрочни ограничения, с цел да позволите на живота да се възстановява.
Няколко страни в Азия и Океания ползват тактиката „ Zero Covid “, написа Агенция Франс Прес.
Могат ли европейските страни да вършат същото?
Тройно преимущество
В Окланд два милиона новозеландци са затворени в домовете си от понеделник поради три доказани случая на. В цяла Европа десетки хиляди случаи се удостоверяват всеки ден, само че доста малко градове са блокирани.
Докато схемите за напредват несигурно по целия континент, от ден на ден специалисти предлагат страните да последват образеца на Нова Зеландия и други и да подхващат ограничения за унищожаване на вируса.
„ Има трикратно преимущество за страните, които са възприели “ метода Zero Covid, сподели Антоан Флау, епидемиолог от Женевския университет.
" На равнище заболявания те са безспорните международни първенци по брой на гражданин. На обществено равнище те са обновени: питейни заведения, заведения за хранене, културни и спортни действия, учебни заведения и университети са отворени както нормално. Мерките за разграничаване на практика не съществуват, " сподели той пред Франс прес.
„ И от икономическа позиция места като Тайван и Китай са имали позитивен растеж на Брутният вътрешен продукт през 2020 година “
Той сподели, че този метод е за предпочитане пред " тактиката за намаляване на въздействието, която множеството западни страни са възприели ", която е " образуване сред вълните по какъв начин да живеем с вируса ".
За Мартин Маккий, професор по европейско публично здраве в Лондонското учебно заведение по опазване на здравето и тропическа медицина, „ животът с вируса “ не е прецизен термин.
„ Какво в действителност значи това? “ сподели той пред AФП. „ Не считаме, че е задоволително да има обстановка (когато) се пробвате да го държите под надзор, само че не успявате, непрестанно имате възраждания и повече заключване, тъй като не виждаме по какъв начин някой може да възнамерява авансово празници, женитба, вложение в нов ресторант, за каквото и да било. ”
Нещо повече, колкото повече вирусът може да циркулира, толкоз по-големи са възможностите за поява на значима разновидност, като, които са по-заразителни.
" Не считаме, че можем да продължим с трета, четвърта, пета, петнадесета, двадесета вълна ", сподели Маккий, който има вяра, че Zero Covid е " единствената опция ".
И по този начин, за какво толкоз доста страни даже не са се пробвали да отстранен COVID-19?
Условията имат значение
Арчи Клементс, заместник-ректор на Факултета по здравни науки към австралийския университет Къртин, сподели, че разнообразни фактори вършат Zero Covid по-труден за гонене в Европа.
Те включват по-голямата степен на пътешестване измежду европейските страни, по-голямата плътност на популацията в градовете и обстоятелството, че Европа е съществена световна дестинация за пътешестване.
" Нашите преимущества в Австралия (и Нова Зеландия) са естествени преимущества, които не могат да бъдат повторени другаде, " сподели той пред AФП. " По-специално, нашата изолираност и неналичието на сухопътни граници, фактът, че не сме съществени туристически центрове или дестинации, и фактът, че можем да поддържаме стопанските системи си без доста трансгранични пътувания са присъщи на нашия триумф. "
 Остана ли секс след пандемията? Остана ли секс след пандемията?
Пандемията от  Covid-19 се отрази на сексуалността в целия свят, защото промени и усложни връзките сред хората, без значение дал...
За Флау обаче нито една от тях не е причина да не се опита.
„ Когато Англия регистрираше по-висока смъртност от Германия, Швейцария или Франция, ние не казахме, че изолацията на Англия е причина за нейното неприятно показване “, сподели той.
И, както уточни Mаккий, страни като Китай и Тайван имат висока компактност на градското население и въпреки всичко съумяха да смачкат COVID-19.
Той също по този начин опроверга теорията, че Zero Covid е допустимо, защото азиатските популации са по-спазващи разпоредбите, в това число контрола на болесттите, спрямо европейците.
" Това е много империалистическа позиция ", сподели той.
 Опасение: Преболедувалите и имунизираните против COVID-19 не са изцяло предпазени от новите разновидности на вируса Опасение: Преболедувалите и имунизираните против COVID-19 не са изцяло предпазени от новите разновидности на вируса
Разрастването на пандемията от COVID-19 улеснява появяването на нови разновидности на ковид, които отчасти заобикалят построения имунитет...
Твърде късно за Европа?
Клементс сподели, че до момента в който Zero Covid не е невероятно, евентуално е към този момент прекомерно късно за Европа, поради очевидната некадърност да създаде здрави системи за тестване, следене и уединяване.
" Европа пропусна шанса да одобри тактика Zero Covid в края на първото блокиране ", сподели Флау. Той сподели, че държавните управления и хората " избират да се любуват на лятото си ", вместо да управляват пандемията.
Флауо сподели, че се надява на " верен спор " за достолепията на Zero Covid, с цел да се избегне повторение на минали неточности.
" Няколко европейски страни ще видят видим спад в епидемията след няколко седмици и би било рационално най-малко да зададат въпроса, " сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР