Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август, стана ясно от

...
Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август, стана ясно от
Коментари Харесай

Удължават извънредната епидемична обстановка у нас

Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 31 август, стана ясно от решение на Министерския съвет.
По данни на Световна здравна организация към 18 юли общият брой на случаите на COVID-19 в света е над 190 млн. души, а общият брой на умрелите надвишава 4 млн. Броят на новите случаи, докладвани през последната седмица, е над 3.4 млн. души, като се регистрира растеж с 12% спрямо миналата. Очаква се, при досегашното движение на развиване на пандемията, общият брой на случаите през идващите три седмици да надвиши 200 млн. души.
В международен проект, към 20 юли, България се подрежда на седмо място по обща смъртност от COVID-19 и на 67-о място по 14-дневна смъртност. Във възрастовото систематизиране на случаите се следи спад на заболяемостта във всички групи, като от последните няколко дни се регистрира повишаване на 14-дневната заболяемост при лицата до 39 година и възрастните хора над 90 година
До 18 юли в България с първа доза ваксина против COVID-19 е обхванато едвам 18.1% от подлежащото население, а със приключен имунизационен курс са 16.2% от българите, което отрежда последно място на страната ни измежду страните в ЕС/ЕИП.
Необходимо е да се резервира постигнатият спад в записаната заболяемост в страната, както и да се приготви здравната система и системата на публичното опазване на здравето за реакция при възможна нова пандемична вълна. Стриктното използване на здравни условия при влизане на територията на страната и въвеждането на ограничавания за достъп ще спомогнат за понижаване на разпространяването на нови разновидности у нас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР