Удължаване на мерките в подкрепа на бизнеса в София, който

...
Удължаване на мерките в подкрепа на бизнеса в София, който
Коментари Харесай

Предлагат нов пакет от мерки за бизнеса в София

Удължаване на ограниченията в поддръжка на бизнеса в София, който пострада в резултат на коронавирус рецесията, оферират общинските съветници от ГЕРБ-СДС, оповестиха от Столичния общински съвет.

Четвърти пакет стопански ограничения, предусещащ редица облекчения за наематели и ползватели на общински парцели, бе разискван на среща с представители на бизнеса, в която участваха съветниците от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Николай Стойнев, Ботьо Ботев, Прошко Прошков и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

Мерките за подкрепяне на бизнеса в столицата се планува да влязат в действие до 1 октомври 2021 година

Сред ограниченията са цялостно освобождение от задължението за възнаграждение на наем или обезщетение за прилагане за наематели или ползватели по контракти, подписани с кмета на СО/районни кметове/общински компании, при изискване, че са прекратили напълно активността си.

От общината възнамеряват понижаване на дължимите компенсации или наемни вноски за наематели или ползватели, които имат спад в оборота, като отстъпката е диференцирана. При спад в оборота над 50 % в съпоставяне със същия интервал на 2019 година отстъпката се планува да е 50 %.

При спад в оборота сред 20 и 50 % в съпоставяне със същия интервал на 2019 година отстъпката е планувано да е 20 %. За занаятчии закрепената отстъпка ще е 50 %, а за земеделските производители - 20 %.

Общинските съветници от ГЕРБ оферират още цялостно освобождение от задължението за възнаграждение на наем за наемателите на обекти и парцели, намиращи се на територията на кооперативни пазари и цветни тържища, ако са прекратили активността си. Лицата, учредени преди 1 юни 2019 година, се употребяват с закрепена отстъпка от 20 %. Сред ограниченията е планувана и 50 % закрепена отстъпка от таксата " тротоарно право " за разполагане на маси и столове за консумация навън.

Председателят на комисията по финанси в СОС Георги Георгиев показва, представен от пресцентъра на СОС, че макар че служебното държавно управление абдикира от грижата за бизнеса, Столичната община продължава с ограниченията за поддръжка и това е виновното държание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР