Учреден беше и Ръководният борд на Териториалната стратегияПървата покана по

...
Учреден беше и Ръководният борд на Териториалната стратегияПървата покана по
Коментари Харесай

Стартира поканата за стратегическия проект по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2021-2027

Учреден беше и Ръководният ръб на Териториалната тактика

Първата покана по новата стратегия за трансгранично съдействие сред България и Сърбия започва, откакто Комитетът да наблюдаване утвърди насоките за кандидатстване. Поканата е ориентирана към осъществяване на стратегическия план, с който ръководството на естествените бедствия в граничния район ще бъде доста по-ефективно. Това стана ясно при откриването на първото съвещание на Комитета за наблюдаване на програмата България-Сърбия 2021-2027, който се организира в Ниш. В рамките на плана ще се усъвършенстват уменията на избавителните екипи, ще се отстранен административните и юридически спънки пред тяхната взаимна работа, ще се закупи нова екипировка и ще се организира подготовка на популацията за реакция при рецесии.

За осъществяване на стратегическия план са планувани над 8 млн. евро. Бенефициенти по него са Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академията на Министерство на вътрешните работи и Националната асоциацията на доброволците в Република България. Поканата към претендентите ще бъде оповестена през януари идната година.

Другото направление в новата стратегия сред България и Сърбия е директната поддръжка за дребния и междинен бизнес. Предприятията от района ще имат разполагаем  6.5 млн. евро за софтуерна рационализация, повишение на потенциала си и намирането на нови пазари.

За осъществяването на Приоритет 2 „ Интегрирано развиване на трансграничния район “ ще се следва особено създадената Териториална тактика. Тя ще се ръководи от Ръководен ръб, който организира учредителното си съвещание в Ниш. Териториалната тактика се концентрира върху развиването на устойчивия туризъм и културата в района и в придобиването на нови познания и умения в областта на бизнеса, образованието, публичните действия и цифровизацията. За планове в тези области са избрани над 23 млн. евро. Отварянето на ограничения по тактиката ще стартира през първата половина на 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР