Учителят по история беше убит, тъй като олицетворяваше Републиката, заяви

...
Учителят по история беше убит, тъй като олицетворяваше Републиката, заяви
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Учителят Самюел Пати беше убит, тъй като олицетворяваше Републиката

Учителят по история беше погубен, защото въплъщаваше Републиката, съобщи френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на на национална гала в памет на преподавателя, станал жертва на ислямистки атентат в петък, заяви Българска телеграфна агенция.

"Самюел Пати беше погубен, тъй като ислямистите желаят да лишават нашето бъдеще и знаят, че с помощта на тихи герои като него, в никакъв случай няма да съумеят ", сподели президентът пред членове на фамилията на убития, пред висши представители и сътрудници на Пати на церемонията в Сорбоната.



Учителят беше обезглавен от 18-годишен ислямист от чеченски генезис, тъй като посочил на учениците си подигравка на пророка Мохамед по време на урок за свободата на словото. Във всяко учебно заведение ще върнем пълномощията на учителите да основават републиканци, даде обещание Макрон.

Пати не беше зложелател на религията, която терористите експлоатират за свои цели. Той е чел Корана, уважавал е учениците си без значение от вярата им, интересувал се е от ислямската цивилизация, означи президентът.

Ще защитим свободата, на която вие учехте учениците си, и ще отстояваме секуларизма. Няма да се откажем от карикатурите или рисунките, даже в случай че други го създадат, сподели той.

Макрон предизвести, че ислямистите работят в общности из цяла Франция, пробвайки се да основат успореден ред и най-после да открият цялостен надзор над обществото.

Президентът упорито акцентира, че битката против ислямизма не трябва да жигосва елементарните френски мюсюлмани, само че някои мюсюлмански деятели настояват, че фокусирането върху този въпрос на президента центрист, както и на някои консервативни и крайнодесни опозиционни партии дава тъкмо подобен резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР